Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món
Blog

Un any rodó

Alícia Artiaga (Administració i Finances),

Dimecres 17 de gener de 2020, 19:30h – Centre Cívic Can Batista.

-Va, gent, comencem, que és tard i vol ploure! – diu la Gisela, exercint la recent estrenada tasca de Coordinació del grup.
-Falta el Ferran, que m’ha dit que arriba un pèl més tard – apunta l’Eva.
-Som-hi, però, que si no sortirem a les mil, com sempre ens acaba passant – insisteix l’Arnau.

-En aquesta primera reunió de l’any -continua la Gisela- ens toca parlar sobre què volem fer aquest 2020. De fet, des de l’oficina d’AIC ja ens han enviat la plantilla de planificació i pressupost d’enguany.
-Buffffff, quin pal! -exclama la Noemí.
-Ara hem de fer això? Però si no serveix de res… -es queixa l’Ernest.
-Bé, -li respon la Mireia des del paper de Tresorera– també és culpa nostra, oi, que no ens ho tornem a mirar. Potser si ho tinguéssim més present ens ajudaria a organitzar-nos durant l’any i no anar rotllo acció-reacció com sempre fem…

-Ei, perdoneu, perdoneu. No he pogut arribar abans… – interromp el Ferran, tot atabalat mentre es treu l’abric.
-Gisela, deixa’m la plantilla que aniré anotant -demana la Mireia-. He portat també el que vam fer l’any passat, que sempre ens servirà de guia.
-Mira que ets organitzada, eh! – la Noemí la burxa- Si ho hagués de fer jo….

La Mireia apunta:
-De costos fixos nosaltres només tenim el tema de les comissions del compte, així que això ho resolem ràpid.
-Bé, doncs, i que ens proposen des de l’oficina sobre campanyes? -pregunta l’Arnau tot encuriosit.
-Doncs mira – llegeix la Gisela al document que han rebut – una de les campanyes potents, de cara a l’abril maig és sobre Criminalització de les ONG a Europa. Què guai, no??
-Ostres, aquest tema enganxa! -referma l’Eva .
-Aquí l’hem de fer grossa! -s’engresca la Noemí- Si cal podem mirar si els de l’Escola de Música s’animen a col·laborar amb nosaltres. Jo hi conec gent… Miro de parlar-hi. Així segur que aconseguim més ressò!
-Això, fem una acció potent a la Plaça Major, que cridi l’atenció de la gent- l’Arnau ja comença a donar-hi voltes- I quan la Noemí tingui clar això de la música -reprèn l’Arnau- jo acabo de pensar què i com ho fem.
-T’apunto com a encarregat d’això, doncs?? – pregunta la Mireia
-Sí, sí. Us vaig dient en les properes reunions.
-Però aleshores per a aquesta acció necessitem una mica més de pressupost, Mireia, que segur calen més materials o pancartes- completa l’Eva.
– Vinga – respon la Mireia.

-Recordem que a finals de juny tenim el Sopar Solidari– comenta la Gisela.
-L’any passat va anar força bé, però igual aquest any aconseguim superar-ho i tot -s’anima l’Ernest.
– Si aconseguíssim que algú faci una xerradeta, jo crec que ho arrodonim. Va, jo me n’encarrego -es compromet el Ferran.
-Molt bé! – s’alegra la Mireia – Doncs anoto les xifres de l’any passat de moment, i que el Ferran és el referent sobre l’organització del sopar. Vinga, què més?

-Ah! I ens reserven un espai a la Fira d’Entitats a la tardor -recorda la Gisela- Ja sabeu que sempre compten amb nosaltres. Podríem fer alguna cosa potent, aquí, no?
-Enguany l’eix temàtic serà la crisi climàtica -apunta l’Eva.
-Doncs està clar que hi podem encabir la nostra campanya -la Mireia ja s’hi posa anotant-hi també la xifra a la columna de pressupost.
-Ui, sí, i he sentit que volen fer un festival de curmetratges o similar… -afegeix l’Arnau – Segur que l’enfocament de drets humans d’Amnistia els encaixa.
-Va, qui lliga caps amb ells?? -pregunta la Gisela.
-Jo me n’encarrego -respon la Noemí.

– Mireia, apunta que jo em comprometo a anar a l’Assemblea General Federal a Donostia -manifesta l’Arnau- Va, i qui va al Consejo General Federal? És important que participem en aquests espais, gent. Igual que a les intergrups, ens hi hem de fer presents, que ens escoltin. Que després ens queixem però quan és l’hora de debatre i proposar ens escaquegem…
-Quan has dit que era la primera intergrups? Al febrer? Aquest hi puc anar la Gisela i jo, si voleu -diu l’Eva- Ernest podràs anar a tu al del darrer trimestre?
-En principi, sí… tot i que aquest no té data encara, oi? – respon l’Ernest
-A mi em mola més anar al Fòrum. Compteu amb mi -apunta la Mireia- Vaig anotant tot això a la plantilla de planificació. L’import d’AGF ja ens ve donat i de les altres trobades, només ens cal comptar el que ens costa el transport, que no és gaire. Miro quant va ser l’any passat i ho anoto
-Per cert -intervé el Ferran- m’ha semblat veure que proposen un taller sobre Instagram? Jo vull anar-hi, que ara tot gira al voltant d’insta i hem d’estar al lloro.
-Apuntat -confirma la Mireia.

-Ei, no em direu que enguany no pensem fer res sobre drets de les dones, oi? Amb la feinada que queda per fer -es queixa l’Eva- I això no vol dir només anar a la mani del 8 de març. Vull dir, que a la mani hi anirem segur, però hem de fer alguna cosa més visual, no?
-Podem intentar fer un mural al voltant del 25 de novembre amb alguna de les escoles amb qui col·laborem. D’aquí a novembre segur que tenim temps de preparar-ho. I a més per a les escoles també són temes interessants per treballar i podem trobar materials – comenta la Gisela, començant a barrinar – Aquesta porta l’obro jo!

-Jo vaig apuntant-ho tot, eh – fa la Mireia tota engrescada- Així doncs, participem a la manifestació del 8 de març, acció potent a la Plaça Major per Criminalització ONG a Europa, Sopar Solidari, participació a la Fira d’Entitats amb el tema del canvi climàtic, mural amb escoles pel 25 de novembre… I participar a les reunions, trobades i companyia de la casa. Em deixo res?
-Sí…. no podem faltar a la nostra cita anual del 10 de desembre. Ja sabeu que els de l’Ateneu sempre ens hi encabeixen i participen. Encara que sigui amb una acció més senzilla, però alguna cosa farem.

-Molt bé, doncs ja ho tenim això! Ens ha quedat rodó!
-Ostres, doncs ara que ho veig tot aquí ordenadet, fa patxoca, no creieu?? – remarca la Noemí
-I tant, està clar que al 2020 ho petarem!! -diu l’Ernest.
-No ho dubtis! -conclou la Gisela.>