Skip to main content Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món
Associa't

A Amnistia Internacional tenim la visió d'un món on totes les persones gaudeixen dels drets proclamats en la Declaració Universal de Drets Humans de Nacions Unides. Paradoxalment, això ens converteix en una organització incòmoda per als qui manen. Tot i això, l'experiència ens mostra que és possible canviar les coses perquè tots portem a dins el poder de la humanitat.

Els estaré eternament agraït. Sense Amnistia Internacional (...) la justícia mai no hauria estat del meu costat

Jorge González Nieva (13 anys empresonat a l'Argentina per un delicte que no va cometre)

Objectius principals

Treballem pel dret a la veritat, justícia i reparació de les víctimes de greus abusos, com els judicis injustos, les desaparicions forçades, les detencions arbitràries, les execucions extrajudicials o la violència de gènere.

Defensem les persones migrants, sol·licitants d'asil, refugiades, desplaçades o víctimes de tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual. També la població civil en conflictes armats.

Defensem les víctimes de la violència a mans dels Estats (policies, exèrcits, etc.) i altres actors (empreses, grups armats d'oposició, etc.).

Fem campanya contra la tortura i els maltractaments, pels drets sexuals i reproductius, per l'abolició de la pena de mort i per un control efectiu sobre el comerç d'armes.

Defensem la dignitat de les persones empobrides i denunciem els abusos que causen o agreugen la pobresa, i lluitem perquè els seus responsables retin comptes davant de la justícia. Perquè gaudir d'atenció sanitària sense discriminació, d'un habitatge adequat, d'aigua neta, d'un medi ambient sa... són drets humans.

Protegim el dret de totes les persones a expressar-se lliurement i a no patir cap tipus de discriminació.

Denunciem la tecnologia que atempta contra els drets de les persones, com el seu dret a la privacitat, a no patir interferències indegudes en les seves comunicacions o a rebre una informació veraç.

Exigim que els presos de consciència siguin alliberats i que les persones que denuncien abusos a qualsevol país obtinguin protecció.

El món pot canviar, però no ho farà sol

Milers de persones de tot el món ho han demostrat exigint responsabilitats, des de fa més de 60 anys, a qui menysprea i soscava els drets humans. Quan vam començar, pocs haurien anticipat que torturadors acabarien convertits en delinqüents internacionals, que la majoria dels països aboliria la pena de mort i que governants que semblaven intocables es veurien obligats a respondre pels seus crims. Avui no hi ha cap govern lliure d'escrutini. No hi ha cap situació, per complicada que sigui, sense esperança.

El nostre treball combina el rigor en la investigació d'abusos als drets humans, el diàleg i la pressió a les autoritats i altres actors, l'activisme i la mobilització, la comunicació pública i, abans que res, un suport incondicional als defensors/es de drets humans que actuen allà on es produeixen les injustícies.