Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Dario Fernandez Ruz, via pexels

Blog

Sant Jordi 2024: llibres recomanats pel nostre equip

  • Per relaxar-se, per informar-se, per riure, per plorar, per passar por, per distreure's, per pensar, per viatjar a altres llocs, èpoques o mons... Per què llegim? Segurament cadascun de nosaltres trobaria algun d'aquests motius o d'altres. Llegir ens fa lliures i també persones més informades i crítiques, eines imprescindibles per afrontar el món insegur i canviant en què ens trobem. La lectura sempre és una porta oberta i apassionant a la reflexió i a l’acció per aconseguir un món més just on es respectin més els drets humans. Que gaudiu de la diada, i no oblideu fer-vos amb molts llibres i roses! Visca els llibres i l'amor!
Equip tècnic d’AIC (Adriana, Alícia, Jordi, Júlia i Dani),

Adriana Ribas (Coordinació)

























Arrugas (Astiberri
Paco Roca
Temes: Còmic / novel·la gràfica / vellesa / alzheimer / residències

Un còmic per parlar de l’alzheimer, la vellesa i la soledat? Sona arriscat, però Arrugas ho aborda sense artificis, amb una lectura àgil, sensible i que dibuixa algun somriure. Ens explica la història de l’Emilio quan comencen els primers signes de la demència i la família l’interna a una residència. Allà coneix altres residents, cadascun amb un passat i una història que ja no sembla que interessin a ningú. Tracta temes incòmodes com la vellesa, la malaltia o la soledat. També la por: com l’Emilio i els seus companys parlen de la segona planta de la residència, destinada a aquells que ja no poden valer-se per si mateixos. L’espai físic on es materialitza l’oblit; incurable i imparable. Lectura que remou per dins, en confirmar que no hem trobat l’encaix de les cures en aquest món frenètic. És un còmic que aborda temes que ens toquen de prop, però als quals tendim a girar la cara: que Arrugas sigui una forma d’enfrontar-ho.

Alícia Artiaga (Administració i Finances)

Quan la neu es fon (Rosa dels Vents) / Cuando llega el deshielo (Suma)
Laia Vilaseca
Temes: Novel·la / natura / thriller / misteri / Estats Units

Sabeu quan una descoberta us porta a una altra? Doncs la meva proposta literària d'enguany sorgeix precisament així. Voler conèixer de primera mà l'aposta de NaturaLlibres d'Alins, a la Vall Ferrera, va portar a les meves mans Quan la neu es fon, de Laia Vilaseca. Es tracta d'un thriller ambientat en la natura, en concret en el Parc Nacional de Yosemite, als Estats Units, on res és tan idíl·lic com pensaríem i on la història inicial es va desplegant fins a crear trames paral·leles i en què res ni ningú acaba sent el que semblava, amb personatges amb les seves llums i les seves ombres. Un trencaclosques que acabarà encaixant per arrodonir una història coral.

Jordi Viñals (Activisme i Mobilització)

Utopía no es una isla (Episkaia)
Layla Martínez
Temes: Assaig / No ficció / futur / utopies i distopies / pensament

En un moment en què abunden els productes culturals sobre distopies, val la pena donar bombo a propostes que posen l’ull en un futur millor. I per pensar nous futurs, sempre val la pena no desconèixer les lluites i idees que ens han precedit. En aquest llibre, la Layla Martínez n’escull algunes i en fa un repàs molt amè, que ens ajuda a recordar que el demà sí que depèn de nosaltres. Transformar els sistemes injustos que habitem pot ser feixuc, però crear nous imaginaris col·lectius ha d’estar a l’abast de tothom. Tal com tanca la contraportada: «Sí que hi ha futur, i hem d’escriure’l».

Júlia Pérez Català (Relacions Institucionals)

Solito (Random House / Ed. Periscopi)
Javier Zamora
Temes: Novel·la / El Salvador / Immigració i refugi / Infància

Un nen de 9 anys travessa 5.000 km sol, acompanyat d'un coiot i un grup d'estranys, per retrobar-se amb els pares, que fa anys que no veu. Creua des d'El Salvador als Estats Units, passant controls, esperant, ensenyant passaports falsos, aprenent nous accents i amagant-se pel desert de Sonora. La història de Javier Zamora és tan necessària com commovedora, tan indispensable com real. És la seva història, però també la de milions de persones que no tenen cap altra opció que abandonar casa seva. Unes memòries massa nítides, narrades des d'una veu infantil que pateix però dissimula, que no entén però aguanta. A dia d'avui, i 25 anys després d'aquesta història, se segueixen fent polítiques migratòries inhumanes, que obliguen les persones a arriscar la vida per buscar una vida millor fora de perill.

Dani Vilaró (Comunicació)

La paret (Angle)
Marlen Haushofer
Temes: Novel·la / Distopia / Natura / Dona

Publicada el 1963, Angle Editorial l'ha recuperat recentment. El punt de partida és singular: una dona viatja a una casa de muntanya i, d'un dia per l'altre, es queda aïllada per una paret invisible que li impedeix allunyar-se de l'entorn de la casa. Més enllà d'aquest mur indefinit, tot sembla petrificat, sense moviment, sense vida. La protagonista, sola, haurà d'organitzar-se per sobreviure només acompanyada d'alguns animals (personatges inoblidables: la Bella, el Linx...). Un informe de fets narrat en primera persona amb reflexions sobre la societat, el paper de la dona, la vida a la natura o l'empatia: «Estimar i preocupar-se d’un altre és una tasca esgotadora i molt més difícil que matar i destruir».

I també sortim al carrer: busca les parades dels nostres grups d'activistes!

ANOIA: Plaça de Cal Font - Igualada. Dimarts 23 de 10 a 13h
PENEDÈS: Parada 23 - Rambla de Sant Francesc - Vilafranca del Penedès / Passeig de la Ribera - Sitges
SANT CUGAT DEL VALLÈS: Pl. Octavià (davant Monestir). Dimarts 23 de 10 a 19h. Venda de rosers i llibres de 2a mà.
TARRAGONA: Rambla Nova. Dimarts 23 de 9 a 19h