Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Turquia: demanen 15 anys de presó per a sis activistes, entre els quals el president d'honor i l'exdirectora d'Amnistia

Després que el ministeri fiscal sol·licita la declaració de culpabilitat del president d'honor d'Amnistia Turquia, Taner Kılıç, l'exdirectora, Idil Eser, i quatre defensors i defensores dels drets humans per càrrecs de terrorisme, Marie Struthers, directora d'Amnistia Internacional per a Europa, ha declarat:

"La venjativa sol·licitud que ha fet avui el ministeri fiscal de penes de fins a 15 anys de presó fa cas omís de les proves i és contrària a tota lògica".

"Les acusacions de terrorisme formulades contra Taner, Idil i quatre persones més han estat refutades en reiterades ocasions en el curs de nou vistes anteriors i és evident avui, com ho ha estat des del principi, que als 10 d'Istanbul i Taner se'ls està jutjat exclusivament pel seu treball pels drets humans. Han de ser absolts".

Si són declarats culpables podrien ser condemnats a un màxim de 15 anys de presó. La propera sessió del seu judici, i probablement l'última, està fixada per al 19 de febrer de 2020.

Informació addicional

El ministeri fiscal va demanar la declaració de culpabilitat de Taner Kılıç de delicte de "pertinença a una organització terrorista" i d'Idil Eser, Günal Kurşun, Özlem Dalkıran, Nejat Taştan i Veli Acu de "auxiliar a una organització terrorista sense ser membre". El Ministeri Fiscal va sol·licitar l'absolució d'Ali Gharavi, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Peter Steudtner i Şeyhmus Özbekli.

Tres dels defensors i defensores jutjats que es dediquen a l'advocacia (Taner Kılıç, Nalan Erkem i Şeyhmus Özbekli), podrien, a més, perdre la seva llicència per exercir el dret si són declarats culpables d'un delicte de terrorisme.