Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Grècia: El 'mur flotant' per frenar l'arribada de persones refugiades posa vides en perill

Una patrulla de FRONTEX en el port de Skala Sikamias, a l'illa de Lesbos © REUTERS/Alkis Konstantinidis

En resposta a la proposta del govern grec d'instal·lar un sistema de dics flotants davant de la costa de Lesbos per dissuadir de noves arribades de sol·licitants d'asil des de Turquia, Massimo Moratti, director d'Investigació per a Europa d'Amnistia Internacional, ha declarat:

"Aquesta proposta representa una escalada alarmant dels esforços en curs del govern grec per dificultar al màxim que les persones sol·licitants d'asil i refugiades arribin a les seves costes i tindrà com a conseqüència més perills per als qui busquen desesperadament seguretat".

"El pla desperta seriosos interrogants sobre la capacitat del personal de salvament per seguir oferint ajuda vital als qui recorren a la perillosa ruta marítima per arribar a Lesbos. El govern ha d'aclarir amb urgència els detalls de funcionament i les salvaguardes necessàries per garantir que aquest sistema no es cobra més vides".

Informació complementària

El sistema de dics flotants és una de les mesures adoptades en un intent més ampli d'assegurar les fronteres marítimes i impedir arribades.

El 2019, Grècia va rebre gairebé 60.000 arribades per mar, gairebé el doble del total d'arribades per mar de 2018. Entre gener i octubre, l'Organització Internacional per a les Migracions va registrar 66 persones mortes en la ruta del Mediterrani oriental.