Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

G20: Les promeses sobre les vacunes són una ofensa als cinc milions de persones mortes per Covid-19 al món

Getty Images

La declaració final del G20 sobre incrementar l'accés mundial a les vacunes de la COVID-19 és d'una imprecisió deplorable; així ho ha manifestat avui Amnistia Internacional. Després de publicar-se la declaració dels dirigents del G20, que promet "explorar vies per accelerar la vacunació mundial" i "avançar cap a l'objectiu que el 40% de la població de tots els països estigui vacunada abans d'acabar l'any, Tamaryn Nelson, assessora d'Amnistia Internacional sobre el dret a la salut, ha manifestat:

"Els dirigents del G20 semblen estar dient el correcte però, després de cinc milions de morts, no és suficient. Aquestes promeses difuses són una ofensa per a totes les persones que han mort i totes les que encara viuen amb por a contreure la COVID-19".

Necessitem que actuïn, i que ho facin ara mateix. Molts membres del G20 tenen emmagatzemats immensos excedents de dosis vacunales que podrien acabar sense més en les escombraries. Amnistia va concloure que 500 milions de dosis podrien administrar-se immediatament si s'enviessin a països d'ingressos inferiors; no obstant això, a la declaració del G20 no s'esmenta si més no la redistribució de vacunes.

A només dos mesos que acabi l'any, únicament un canvi radical de l'enfocament permetria acabar amb la vergonyosa desigualtat de les vacunes. Si continuem per la via actual, el final de la pandèmia seguirà sent una llum en l'horitzó, i no pas una realitat.

En el seu Compte enrere de 100 dies, Amnistia Internacional demana als Estats i les empreses farmacèutiques que comparteixin vacunes amb els països d'ingressos baixos i mitjans baixos, perquè es pugui protegir més milions de persones davamt de la COVID-19 el 2021.