Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Estats Units: Texas retira de cop el dret a l'avortament

© Photo by Elijah Nouvelage/Getty Images

En resposta a l'entrada en vigor de la llei de Texas TX SB8, que prohibeix el dret a avortar fins a les sis setmanes d'embaràs, quan moltes persones encara no s'han adonat que estan embarassades, Tarah Demant, directora del Programa sobre Gènere, Sexualitat i Identitat d'Amnistia Internacional Estats Units, ha declarat:

"Aquesta prohibició tindrà unes conseqüències nefastes: posa en perill les vides de les dones, nenes i altres persones embarassades i criminalitza els qui presten serveis d'atenció a la salut per proporcionar unes cures que són vitals. Ha de rebre la nostra condemna més inequívoca per malmetre dècades de salvaguardes per al benestar de les persones embarassades".

"L'única persona que ha de decidir sobre un embaràs és la que està embarassada. Però aquesta prohibició retira de cop la possibilitat de decidir, ni tan sols dins d'un termini en el qual moltes persones encara no s'han adonat que estan embarassades. El que està en joc amb aquesta llei i altres similars és el dret humà a controlar el seu propi cos. Amnistia Internacional Estats Units condemna enèrgicament la llei i demana al govern que protegeixi els drets de les persones embarassades, inclòs el dret a l'avortament".

Amnistia Internacional reconeix que l'avortament és un dret de qualsevol dona, nena o persona que pot quedar-se embarassada, i es basa en el reconeixement que les decisions sobre l'embaràs i l'avortament repercuteixen directament en tots els drets humans de les persones embarassades.