Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Estats Units: Sobre l'ordre executiva del president Joe Biden per protegir el dret a l'avortament

© AI

El president Joe Biden ha signat avui una ordre executiva que suposa un avenç en la salvaguarda del dret a l'avortament i la protecció de la intimitat dels i les pacients, entre altres proteccions dels serveis d'avortament. Davant aquesta notícia, Tarah Demant, directora nacional interina de Programes, Incidència i Afers Governamentals d'Amnistia Internacional Estats Units, ha declarat:

"Ens congratulem de l'important pas que ha fet Joe Biden amb aquesta ordre executiva per protegir l'accés a un avortament segur i legal. No obstant això, encara queda per fer per garantir que dones, nenes i persones que poden quedar-se embarassades tenen ple accés a l'atenció sanitària, com aportar més recursos per ajudar les persones que necessiten de serveis d'avortament, inclosa l'ampliació de serveis de telemedicina per als qui busquen medicació abortiva i l'accés a l'avortament per a persones d'ingressos baixos".

"El Departament de Justícia i el Departament de Salut i Serveis Humans han de complir la seva promesa de salvaguardar els serveis d'avortament emprenent accions judicials enèrgiques contra qualsevol obstacle que s'interposi a l'accés a l'avortament en l'àmbit estatal, incloses les prohibicions de la medicació abortiva i el desplaçament fora de l'estat per obtenir assistència per avortar. A més, el Departament de Justícia ha d'examinar totes les vies federals que impedeixin els intents estatals de criminalitzar l'assistència relacionada amb l'avortament, inclòs l'ús de béns i recursos federals per proporcionar atenció de salut reproductiva en aquells estats on les restriccions són severes".

"Tot i que acollim amb satisfacció que l'administració es comprometi a protegir la intimitat dels i les pacients i el seu accés a informació correcta, també hauria de considerar la participació d'empreses tecnològiques com ara Meta, Google i Twitter com a importants aliades en aquests esforços. És urgent aplicar mesures per regular la censura que imposen les empreses tecnològiques a la informació online sobre l'avortament, perquè ja comencem a comprovar l'efecte devastador d'aquest panorama antiavortista en tots els aspectes de la societat, inclòs l'accés a la informació a Internet".

"A mesura que més estats s'apressen a aprovar lleis contra l'avortament. Amnistia Internacional Estats Units renova la crida a l'administració Biden perquè declari una emergència nacional de salut pública. Fins llavors, estarem vigilants i seguirem exigint comptes a l'administració respecte a les seves promeses de protegir l'accés segur i legal a l'avortament".