Actuem pels drets humans a tot el món

EUA: informes alarmants sobre esterilització forçosa de dones detingudes pels serveis migratoris

La infermera, Dawn Wooten, que és qui ha denunciat els fets / AP Photo/Jeff Amy

Davant dels informes que indiquen que han practicat histerectomies a dones immigrants detingudes en el Centre de Detenció de Migrants del Comtat d'Irwin (ICDC), a Geòrgia, Denise Bell, investigadora sobre drets de les persones refugiades i migrants, ha declarat:

"Els informes que indiquen que dones detingudes al comtat d'Irwin han estat sotmeses a una histerectomía sense el seu ple consentiment són profundament alarmants. Segons l'informe, algunes dones no estaven segures de per què les havien sotmès al procediment, o no van anar plenament informades sobre la intervenció que anaven a patir".

"Per desgràcia, els Estats Units tenen un historial d'esterilització forçada de dones indígenes i negres, dones empresonades i persones intersexuals. A més de violar el dret a la salut i la seguretat i els drets sexuals i reproductius, l'esterilització forçada pot constituir un crim de lesa humanitat en virtut del dret internacional.

Cap persona hauria de ser esterilitzada sense el seu ple consentiment, i no s'hauria de detenir ningú per sol·licitar asil.

El primer pas ha de ser la investigació urgent d'aquestes denúncies tant pel Congrés com pel Departament de Seguretat Nacional (DHS). Aquestes terribles denúncies demostren que l'abusiva pràctica de detenir immigrants als Estats Units no pot continuar. Reiterem la nostra crida al govern federal perquè alliberi les persones detingudes per motius d'immigració".