Actuem pels drets humans a tot el món

Correus emet un segell dedicat a Amnistia Internacional

  • El segell que Correus dedica a Amnistia Internacional recull la il·lustració realitzada pel popular artista Óscar Alonso, conegut com '72KILOS', pel 60 aniversari que l'organització va celebrar e 2021, sota el lema "Aquesta humanitat que compartim".

Correus ha emès avui un segell dedicat a Amnistia Internacional (AI), un moviment global de més de 10 milions de socis, sòcies, activistes i simpatitzants que porta 60 anys treballant en la defensa dels drets humans i que justifica l'emissió d'aquest segell commemoratiu.

El segell que Correus dedica a Amnistia Internacional recull la il·lustració realitzada pel popular artista Óscar Alonso, conegut com '72KILOS', pel 60 aniversari de l'organització celebrat el 2021, sota el lema "Aquesta humanitat que compartim". L'efecte postal pertany a la sèrie Valors Cívics i es pot adquirir a les oficines de Correus, a través de Correos Market contactant amb el Servei Filatèlic en l'e-mail atcliente.filatelia@correos.com, o bé trucant al 915 197 197.

"L'emissió d'aquest segell posa en valor el treball que portem fent pels drets humans a tot el món des de 1961 i serveix com a recordatori del nostre origen. Som un moviment de persones que treballen per a persones que va tenir el seu origen en una campanya llançada per Peter Benenson en favor de diverses persones "preses de consciència", és a dir, empresonades únicament per defensar les seves idees pacíficament. Milers de persones es van sumar a aquesta primera campanya escrivint cartes a les autoritats demanant el seu alliberament. Les cartes van estar presents en el nostre origen i encara avui són una dels nostres senyals d'identitat. Aquest segell és un bonic homenatge a totes les persones que han enviat cartes amb nosaltres i a les milers de persones víctimes d'abusos per les quals hem treballat incansablement. Avui seguim lluitant per persones en risc a tot el món, apel·lant a aquesta humanitat que compartim i que és la base per construir un món més just i lliure", assegura Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional a Espanya.

Característiques tècniques

    Procediment d'Impressió: Offset

    Suport: Autoadhesiu fosforescent

    Format del segell: 35 x 24,5 mm (horitzontal)

    Efectes en plec: 50 segells adhesius

    Valor postal del segell: Tarifa D

    Tiratge: Il·limitat

Sobre Amnistia Internacional

L'organització ha contribuït a aconseguir grans avenços globals en matèria de drets humans, com l'abolició de la pena de mort a 108 països; l'adopció, el 1984 de la Convenció contra la Tortura i Altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants; l'establiment de la Cort Penal Internacional el 2002; o el Tractat Internacional sobre el Comerç d'Armes el 2014, entre altres.

A Espanya, on Amnistia Internacional frega els 100.000 socis i sòcies (19.000 dels quals a Catalunya), l'organització ha contribuït a grans avenços en la protecció dels drets humans, com l'aprovació, el 2004, de la Llei de Protecció Integral contra la Violència de Gènere; l'aprovació, el 2007, de la Llei que regula el comerç d'armes a Espanya; la posada en ma, el 2008, del Pla Nacional de Drets Humans; la ratificació per part d'Espanya, el 2014, del Conveni d'Istanbul contra la violència cap a les dones, o la recent aprovació, el 2022, de la Llei de Llibertat Sexual.