Actuem pels drets humans a tot el món

Brasil: La recerca de Dom Phillips i Bruno Pereira demana màxima transparència i un absolut respecte als drets humans

Photo by EVARISTO SA/AFP via Getty Images

En resposta a la informació divulgada per mitjans que les autoritats brasileres estarien tractant la recerca de Dom Phillips i Bruno Pereira com una investigació d'homicidi, Erika Guevara Rosas, directora per ma les Amèriques d'Amnistia Internacional, ha declarat:

"Les autoritats brasileres han de garantir la transparència total en la recerca de Dom Phillips i Bruno Pereira mitjançant una investigació exhaustiva, imparcial i independent i el ple compliment del degut procés en tot moment". 

"Els comentaris cruels i insensibles del president Bolsonaro són un exemple de la fredor de les autoritats en la gestió de la recerca dels dos homes. Els seus comentaris insensibles i la incertesa alimentada per la manca d'informació clara, consistent i creïble de les autoritats brasileres només revictimitzen les famílies de Dom i Bruno. En lloc d'aprofundir més en el seu sofriment, les autoritats han de fer tot el que estigui a les seves mans per protegir els seus drets a la veritat i la justícia".

Amnistia Internacional demana a les autoritats brasileres que proporcionin una actualització completa de la investigació. Des del principi, les autoritats han trigat a respondre les preguntes sobre el cas, i la major part de la informació disponible ve dels mitjans de comunicació.