Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Brasil: La recerca de Dom Phillips i Bruno Pereira demana màxima transparència i un absolut respecte als drets humans

Photo by EVARISTO SA/AFP via Getty Images

En resposta a la informació divulgada per mitjans que les autoritats brasileres estarien tractant la recerca de Dom Phillips i Bruno Pereira com una investigació d'homicidi, Erika Guevara Rosas, directora per ma les Amèriques d'Amnistia Internacional, ha declarat:

"Les autoritats brasileres han de garantir la transparència total en la recerca de Dom Phillips i Bruno Pereira mitjançant una investigació exhaustiva, imparcial i independent i el ple compliment del degut procés en tot moment". 

"Els comentaris cruels i insensibles del president Bolsonaro són un exemple de la fredor de les autoritats en la gestió de la recerca dels dos homes. Els seus comentaris insensibles i la incertesa alimentada per la manca d'informació clara, consistent i creïble de les autoritats brasileres només revictimitzen les famílies de Dom i Bruno. En lloc d'aprofundir més en el seu sofriment, les autoritats han de fer tot el que estigui a les seves mans per protegir els seus drets a la veritat i la justícia".

Amnistia Internacional demana a les autoritats brasileres que proporcionin una actualització completa de la investigació. Des del principi, les autoritats han trigat a respondre les preguntes sobre el cas, i la major part de la informació disponible ve dels mitjans de comunicació.