Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Construïm comunitats Acollidores

L'any 2016 Amnistia Internacional va obrir la campanya global  I Welcome - Jo Acullo perquè els estats donessin la benvinguda i garantissin un lloc segur a totes les persones refugiades. Els estats, els governs, els giren l'esquena i incompleixen l'obligació de protegir-ne els drets.
     
Malgrat aquesta passivitat i bloqueig dels estats, la ciutadania ha demostrat en nombroses ocasions la voluntat d'acollir persones refugiades a la seva comunitat.

Amnistia Internacional presenta ara la campanya Welcome Communities – Comunitats Acollidores per mostrar com petites accions quotidianes (intercanvi d’idiomes, lloguer d’habitacions, compartir temps o activitats lúdiques, l’acompanyament en gestions o la denúncia d’actituds discriminatòries, entre altres) obren un camí de benefici mutu entre persones refugiades i població local. Amnistia Internacional vol posar en valor iniciatives positives que funcionen per donar la benvinguda i garantir una acollida digna a persones refugiades que ja viuen a les nostres comunitat. Welcome Communities gira al voltant d’una idea central: la col·laboració entre població local i persones refugiades és una relació de benefici mutu i construeix comunitats obertes i acollidores.

La campanya fa una crida a la ciutadania a sumar-se a un moviment de persones que, mitjançant les seves accions, ja estan acollint persones refugiades.

Volem posar en valor iniciatives positives que ja funcionen per donar la benvinguda i garantir una acollida digna a persones refugiades.

Adriana Ribas, coordinadora d'Amnistia Internacional Catalunya

Què és Welcome Communities (infografia)

Docusèrie / videos

Amnistia Internacional ha produït una docusèrie que mostra com, quan la gent s’uneix, passen coses extraordinàries. En els videos, tres fins al moment, hi trobem històries i testimonis de persones refugiades i també d'entitats i persones voluntàries que participen en l'acollida de persones.
 
 

I tu què pots fer?

Suma't al moviment de persones que s'uneixen per donar la benvinguda a les persones refugiades.

Tots i totes podem fer alguna cosa -encara que sigui un petit gest quotidià. Aquí tens algunes IDEES / PROPOSTES (PDF):
  • 5 coses que poden fer EMPRESES
    Les empreses poden ser solidàries amb persones refugiades, facilitar que treballadors/es participin en acollida, crear oportunitats i impacte social, etc.