Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Suïssa: No a la discriminació de la població musulmana

© Aïda Hammad

Seguint el fil de les dades que apunten a una lleugera victòria del en la iniciativa de prohibir ocultar el rostre, Cyrielle Huguenot, directora de Drets de les Dones d'Amnistia Internacional Suïssa, ha declarat:

"Després d'haver votat prohibir els minarets, l'electorat suís ha aprovat de nou una iniciativa que discrimina una comunitat religiosa en particular, atiant així, innecessàriament, la divisió i la por. La prohibició del vel que oculta tot el rostre no es pot considerar una mesura alliberadora per a les dones. Per contra, és una política perillosa i simbòlica que viola els drets a la llibertat d'expressió i religió".

"Instem els polítics i governs a donar suport de manera inequívoca els drets fonamentals de les minories religioses del país, i a comprometre's amb la convivència pacífica. Les autoritats han d'actuar per garantir que la prohibició del vel integral no margini les dones en qüestió, ni les exclogui dels espais públics".

Les autoritats han de reforçar ara les mesures de protecció per a les dones que pateixen violència i discriminació reals a Suïssa, al marge de la seva religió i el seu origen".

Podeu consultar amb detall la postura d'Amnistia Internacional sobre aquesta qüestió, des de l'enllaç següent.