Actuem pels drets humans a tot el món

Brasil: Justícia per a Bruno Pereira i Dom Phillips

Photo by JOAO LAET/AFP via Getty Images

Amnistia Internacional rep amb gran tristesa la notícia dels assassinats de Bruno Pereira i Dom Phillips. Ens unim a les famílies de Bruno Pereira i Dom Phillips, a les seves companyes Beatriz i Alessandra, als membres de l'Observatório dos Povos Indígenes (OPI) i a la União doss Povos Indígenes do Val do Javari (UNIVAJA) en solidaritat per la mort de l'expert indigenista brasiler i del periodista britànic.

Els assassinats de Bruno Pereira i Dom Phillips són inacceptables, però no són casos aïllats al Brasil. Amnistia Internacional seguirà les investigacions i exigint l'esclariment de les circumstàncies que envolten la desaparició i l'assassinat dels defensors dels drets humans i de l'Amazònia, així com la rendició de comptes de totes les persones implicades en aquest crim. L'Amazones ha de ser un lloc segur per a totes les persones. Des d'Amnistia Internacional exigim protecció i llibertat en l'exercici de la defensa dels drets dels Pobles Indígenes i del dret a la llibertat de premsa a tot el Brasil.   

"El Brasil és un dels països més letals per a persones defensores dels drets humans i ambientalistes a tot el món, i aquesta realitat és conseqüència d'una política que promou atacs a la legislació ambiental, desmantella les institucions de promoció i protecció dels drets dels Pobles Indígenes i criminalitza les lluites i organitzacions comunitàries", ha afirmat Jurema Werneck, directora executiva d'Amnistia Internacional Brasil

"Amnistia Internacional exigeix justícia per a Bruno i Dom. Les seves famílies han de tenir accés a la veritat i a la reparació. La societat brasilera necessita veure la fi de la impunitat i l'absència de polítiques públiques que promouen i garanteixen els drets. El govern del president Jair Bolsonaro no pot tancar els ulls davant els crims a l'Amazònia, ni ser-ne còmplices. És urgent que es prenguin totes les mesures possibles perquè aquest cicle de violència a l'Amazònia acabi. Qui protegeix els que protegeixen els drets dels pobles indígenes i de l'Amazònia. És l'Estat brasiler el que té aquest deure".