Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Brasil: Justícia per a Bruno Pereira i Dom Phillips

Photo by JOAO LAET/AFP via Getty Images

Amnistia Internacional rep amb gran tristesa la notícia dels assassinats de Bruno Pereira i Dom Phillips. Ens unim a les famílies de Bruno Pereira i Dom Phillips, a les seves companyes Beatriz i Alessandra, als membres de l'Observatório dos Povos Indígenes (OPI) i a la União doss Povos Indígenes do Val do Javari (UNIVAJA) en solidaritat per la mort de l'expert indigenista brasiler i del periodista britànic.

Els assassinats de Bruno Pereira i Dom Phillips són inacceptables, però no són casos aïllats al Brasil. Amnistia Internacional seguirà les investigacions i exigint l'esclariment de les circumstàncies que envolten la desaparició i l'assassinat dels defensors dels drets humans i de l'Amazònia, així com la rendició de comptes de totes les persones implicades en aquest crim. L'Amazones ha de ser un lloc segur per a totes les persones. Des d'Amnistia Internacional exigim protecció i llibertat en l'exercici de la defensa dels drets dels Pobles Indígenes i del dret a la llibertat de premsa a tot el Brasil.   

"El Brasil és un dels països més letals per a persones defensores dels drets humans i ambientalistes a tot el món, i aquesta realitat és conseqüència d'una política que promou atacs a la legislació ambiental, desmantella les institucions de promoció i protecció dels drets dels Pobles Indígenes i criminalitza les lluites i organitzacions comunitàries", ha afirmat Jurema Werneck, directora executiva d'Amnistia Internacional Brasil

"Amnistia Internacional exigeix justícia per a Bruno i Dom. Les seves famílies han de tenir accés a la veritat i a la reparació. La societat brasilera necessita veure la fi de la impunitat i l'absència de polítiques públiques que promouen i garanteixen els drets. El govern del president Jair Bolsonaro no pot tancar els ulls davant els crims a l'Amazònia, ni ser-ne còmplices. És urgent que es prenguin totes les mesures possibles perquè aquest cicle de violència a l'Amazònia acabi. Qui protegeix els que protegeixen els drets dels pobles indígenes i de l'Amazònia. És l'Estat brasiler el que té aquest deure".