Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Welcome Communities

Construïm comunitats Acollidores

L'any 2016 Amnistia Internacional va obrir la campanya global  I Welcome - Jo Acullo perquè els estats donessin la benvinguda i garantissin un lloc segur a totes les persones refugiades. Els estats, els governs, els giren l'esquena i incompleixen l'obligació de protegir-ne els drets.
     
Malgrat aquesta passivitat i bloqueig dels estats, la ciutadania ha demostrat en nombroses ocasions la voluntat d'acollir persones refugiades a la seva comunitat.

Amnistia Internacional presenta ara la campanya Welcome Communities – Comunitats Acollidores per mostrar com petites accions quotidianes (intercanvi d’idiomes, lloguer d’habitacions, compartir temps o activitats lúdiques, l’acompanyament en gestions o la denúncia d’actituds discriminatòries, entre altres) obren un camí de benefici mutu entre persones refugiades i població local.

Amnistia Internacional vol posar en valor iniciatives positives que funcionen per donar la benvinguda i garantir una acollida digna a persones refugiades que ja viuen a les nostres comunitat. Welcome Communities gira al voltant d’una idea central: la col·laboració entre població local i persones refugiades és una relació de benefici mutu i construeix comunitats obertes i acollidores.

La campanya fa una crida a la ciutadania a sumar-se a un moviment de persones que, mitjançant les seves accions, ja estan acollint persones refugiades.

Què és Welcome Communities (infografia)

Docusèrie / videos

Amnistia Internacional ha produït una docusèrie que mostra com, quan la gent s’uneix, passen coses extraordinàries. En els videos, tres fins al moment, hi trobem històries i testimonis de persones refugiades i també d'entitats i persones voluntàries que participen en l'acollida de persones.

 

 

I tu què pots fer?

Suma't al moviment de persones que s'uneixen per donar la benvinguda a les persones refugiades.

Tots i totes podem fer alguna cosa -encara que sigui un petit gest quotidià. Aquí tens algunes IDEES / PROPOSTES (PDF):

  • 5 coses que poden fer EMPRESES
    Les empreses poden ser solidàries amb persones refugiades, facilitar que treballadors/es participin en acollida, crear oportunitats i impacte social, etc.