1961-2021: 60 anys actuant pels
drets humans a tot el món
Activistas sujetan una pancarta

Fes-te activista

Per què ser activista?

Imatges d'activsme a Amnistia Internacional
L’acció permanent de milers d’activistes d’Amnistia Internacional aconsegueix resultats.

Per molt difícil que sembli, sempre es pot fer alguna cosa per evitar les violacions dels drets humans que pateixen milers de persones. Per exemple, amb la Xarxa d'Accions Urgents: quan Amnistia Internacional té notícies que algú es troba en una situació de risc extrem, mobilitza centenars de milers d’activistes a tot el món que sumen la seva capacitat de pressió enviant cartes i correus electrònics el més ràpidament possible a les autoritats del país en qüestió. Amnistia Internacional és una organització de persones que treballa per a altres persones. Els i les activistes són la base de l'organització; a Espanya treballen més de 2.400 activistes integrats a 130 grups locals i universitaris. A Catalunya, som 18 grups de d'activistes i moltes més persones voluntàries repartides per la nostra geografia i més d'16.000 socis i sòcies. Els més de 7 milions de membres i simpatitzants d'Amnistia Internacional d'arreu del món ens movem per aconseguir que cada vegada més persones actuïn per la defensa dels drets humans.

Llegeix algunes de les raons per les quals pots ser activista i voluntari/a de l'organització:
"M’agraden els principis d’Amnistia Internacional i crec que la “solució” a la situació actual (si n’hi ha) rau en la incidència, en les campanyes. Crec que Amnistia Internacional té molta repercussió en aquest camp i que es pot aprofitar molt la feina que fem" (Ma. Lourdes)
"Per mi, l’activisme és una qüestió de responsabilitat amb les altres persones. M’han educat així. Vaig escollir Amnistia Internacional (després de ser activista d’altres organitzacions durant uns 6 anys) a causa d’un canvi temporal de ciutat, volia canviar d’ONG per ampliar la meva visió i vaig escollir Amnistia Internacional per aprendre més sobre els drets humans" (Esperanza)"Vaig escollir de col·laborar amb Amnistia perquè estic convençuda que, amb la situació actual que viuen els drets humans, la única manera d’aconseguir-los és amb l’acció social compartida, i Amnistia Internacional és una bona plataforma per fer-ho" (Josep)

"Crec que ser activista d'AI té un impacte directe en la protecció de les víctimes i en la promoció del respecte als drets humans, perquè per a això treballem. Si no ho cregués, quin sentit tindria ser activista?" (Georgina)

Hi ha moltes maneres d'actuar: troba la teva!

A Amnistia Internacional pots:
  • Mantenir-te informat d'allò que succeeix en matèria de drets humans al món.
  • Participar en la nostraxarxa d'accions urgents.
  • Ciberactuar. Amb un sol clic, la vida de molta gent pot millorar.
  • Formar part de la nostra xarxa de persones expertes en temes relacionats amb les denúncies que fa Amnistia internacional perquè et puguem consultar, convidar a actes i xerrades, tenir-te com a informador-a o contacte, etc.
  • Si no tens molt de temps però vols participar en accions de carrer i donar-nos un suport puntual, tenim una llista de persones que ens ajuden de la qual en podries formar part!
  • Una de les formes més importants en què pots ajudar-nos en defensa dels drets humans és esdevenir membre de l'organitzaciói ajudar a mantenir així la seva feina independent, tant econòmicament com políticament.
I si a més de ser soci/a, vols implicar-te encara més en el moviment, també pots:
  • Ser una de les moltespersones voluntàries que col·laboren amb la nostra tasca des de les nostres oficines o bé fent tasques en línia. Més informació: 93 209 35 36 extensió 5.
Si vius fora de Catalunya i vols formar part d'un grup d'Amnistia Internacional, segueix aquest enllaç.

Sessions informatives

Per conèixer com pots col·laborar amb Amnistia Internacional Catalunya, organitzem periòdicament a les oficines del grup de Barcelona (C/ Rosselló 372 - 08025 BCN) una xerrada explicativa sobre què és, què fa i com es pot col·laborar amb l'organització esdevenint activista. Escriu un correu electrònic a info@amnistiacatalunya.org i te n'informarem.

Vols crear un grup d'Amnistia Internacional?

Amb qui has de parlar per fer-ho?

Mentre llegeixes aquestes línies, hi ha persones que són brutalment torturades en molts països, nens i nenes soldats reclutats per combatre i morir, persones que són silenciades perquè tenen idees diferents, persones que sobreviuen en cases enderrocades o en runes, o sense accés al seu dret a educació o salut...

A Amnistia Internacional treballem per un món en el qual totes les persones gaudeixin de tots els drets proclamats per la Declaració Universal dels Drets Humans.
  • Si ja ets soci/a d'Amnistia Internacional.
  • Si vols participar en campanyes de denúncia contra la tortura, la pena de mort o la violència cap a les dones, entre altres temes; organitzar taules informatives i de recollida de signatures; pressionar les autoritats perquè assumeixin les nostres propostes i preocupacions; fomentar l’educació en drets humans i treballar a favor de persones que pateixen violacions dels drets humans en altres llocs del món en un grup local però a la teva localitat no existeix.
  • I si vols ser qui creï aquest nou grup...
Posa't en contacte amb nosaltresescrivint ainfo@amnistiacatalunya.org o telefonant al 93 209 35 36 (extensió 5) i t'informarem de quins requisits són necessaris i les passes a seguir.