AI Catalunya
Grup d'educació
principal
objectius
materials
recursos
temes
documents
contacte
mapa
> principal > materials > material d'AI > 4 propostes > roses per la llibertat
 4 Propostes Didàctiques
.Sant Jordi
  Roses per la llibertat
Primària, ESO i Batxillerat

dibuix rosa, imatge sense enllaços De cara a Sant Jordi us proposem aquesta variant de l'activitat "Regala les teves paraules"

La idea és la mateixa, en aquest cas aprofitant el dia de Sant Jordi per organitzar un gran enviament de postals adreçades directament a algun dels presos de consciència "adoptats" per algun dels grups d'Amnistia Internacional (adoptat = a favor del qual treballa un grup per tal d'aconseguir el seu alliberament).

Amb el mateix objectiu: que el pres s'adoni que no ha estat oblidat, que hi ha gent pensa en ell.

"En la solitud de la presó, les cartes que rebíem ens donaven forces per seguir resistent les dures condicions en què estàvem". 
Fragment d'una carta enviada a Amnistia Internacional per un ex pres de consciència del Perú.

En aquest cas, les postals tenen en comú que totes tenen el dibuix d'una rosa. 

  • Els més petits la poden dibuixar, i els més grans poden fer servir una postal ja il.lustrada. Us en facilitem un model (en format PDF) per si el voleu fer servir.
  • Pel que fa al text, uns i altres poden fer servir algun dels textos proposats a l'activitat "Però, què ha fet aquesta gent?" o, alternativament, els grans, redactar-lo. 
  • També podeu fer servir un cartell per convocar l'acte. Us en facilitem una mostra(en format PDF), perquè l'aprofiteu o perquè us serveixi d'orientació. 
Si esteu interessats en aquesta activitat, us recomanem que us mireu la informació de "Regala les teves paraules", ja que tal com hem explicat n'és una variant. Recordeu, a l'hora d'escriure els textos, de tenir en compte les indicacions que donem, ja que en cas contrari fins i tot pot ser contraproduent el fet d'escriure.

Els casos concrets i les adreces per escriure els trobareu a la pàgina Casos Vigents. (a l'apartat "Regala les teves paraules"). 

Amb la tradició que hi ha d'obsequiar roses, és fàcil que amb poc esforç aconseguiu la motivació necessària per organitzar amb èxit l'enviament col.lectiu.

I si ho organitzeu i ens voleu explicar com us ha anat, ens agradarà molt que ho feu.

--
Un exemple: Escola d'Aprenents de Sant Genís dels Agudells (2013)


torna a l'inici