AI Catalunya
Grup d'educació
principal
objectius
materials
recursos
temes
documents
contacte
mapa
> principal > materials > material d'AI > carpeta didàctica dels DH
 Els Drets Humans. Carpeta didàctica 
Els presos de consciència
La pena de mort
La tortura
Els judicis justos

De 12 a 17 anys. Amb suggeriments didàctics per al professorat.


Carpeta elaborada amb l'objectiu de posar a l'abast dels mestres i professors un material educatiu que faciliti la tasca d'educar en drets humans. Els propòsits de la carpeta són els següents:
 • El coneixement dels drets humans recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides.
 • La sensibilització dels alumnes en relació a la importància social i personal de la difusió i el respecte d'aquests drets.
 • El foment d'una postura activa en relació a la defensa dels drets humans.
 • De tot el conjunt de drets humans la carpeta tracta aquelles vulneracions dels drets humans sobre les quals ha treballat històricament Amnistia Internacional: els presos de consciència, la pena de mort, la tortura i els judicis justos.

  El format de carpeta, en fulls A4 sense enquadernar, s'ha escollit per tal que, si se'n volen fotocopia parts, o íntegrament, sigui fàcil de fer. La separació dels temes permet, a més, treballar-ne només aquells que en un moment donat es consideri més oportú, ja sigui pel temps que es disposi o per l'edat o la tipologia dels alumnes amb els quals es treballi.

  Disponible en format PDF:

  Presentació
  1- Els presos de consciència
  2- La pena de mort
      > annex, països abolicionistes
  3- La tortura
  4- Els judicis justos
      > annex, El gran ajustador
  5- Material complementari: Documents de les Nacions Unides


  Elaboració
  Edició a càrrec del Grup d'Educació d'Amnistia Internacional Catalunya. El Grup d'Educació en Drets Humans de la Secció Holandesa d'Amnistia Internacional és l'autor del dossier "La mort com a càstig" i de part del dossier "La Tortura". En castellà, a més de l'edició digital completa, hi ha una edició impresa amb part dels continguts ("Educación en Derechos Humanos", Los Libros de la Catarata)


  torna a l'inici