Índex general de recursos literaris
Indicacions generals de cara al treball amb textos
El treball a partir de textos (assajos, novel·les, poesies, reportatges, notícies) és una característica de moltes propostes didàctiques sobre educació en drets humans. Al final de la pàgina trobaràs enllaços a alguns exemples.

Els textos recopilats i classificats temàticament en aquest espai pretenen facilitar recursos complementaris per a la realització d'aquest tipus de propostes, o per a l'elaboració de noves propostes.

Les possibilitats didàctiques que ofereix un text, a part de les específiques de l'estudi de la llengua, són molt diverses. Però fins i tot a l'abordar un text amb un objectiu, per exemple, estrictament gramatical o estilístic, sempre es pot aprofitar, si el text ho permet (com els que oferim), per a intercalar algun comentari sobre la seva ideologia o valors.

A continuació oferim algunes idees per al treball amb textos des del punt de vista dels valors (quan parlem de valors sempre ens referim, òbviament, als valors coherents amb els principis continguts en la Declaració Universal dels Drets Humans).

Altres eventuals suggeriments (aplicable o no segons els casos): Exemples d'algunes propostes basades en el treball a partir de diferents tipus de textos.
Excepte la primera, pertanyen totes a l'apartat Propostes i activitats de diferents autors.

retorn - retorno