Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

UE: la credibilitat de la Unió Europea i els seus valors fonamentals, en joc a la frontera greco-turca

Un pare i la seva filla, a la zona fronterera entre Turquia i Grècia de Pazarkule // Foto: REUTERS/Huseyin Aldemir

En ocasió de la reunió extraordinària que té lloc avui del Consell de Justícia i Assumptes d'Interior, Amnistia Internacional demana als Estats membres de la UE que procedeixin a abordar la situació existent a la frontera entre Grècia i Turquia.

"El que estem presenciant a la frontera greco-turca és una crisi d'humanitat creada per Europa. La protecció de les persones refugiades no és una cosa que els països puguin eludir quan vulguin. Grècia ha de fer valer el dret d'asil, i la Unió Europea li ha de donar suport. El dret d'asil és innegociable", ha afirmat Eve Geddie, directora de l'Oficina d'Amnistia Internacional davant les Institucions Europees.

"Les institucions europees han expressat solidaritat amb Grècia, però no han fet extensiva aquesta solidaritat a les persones sol·licitants d'asil i migrants que necessiten protecció urgent. Aquestes persones han arribat a Europa a la recerca de seguretat i se'ls han negat violentament els seus drets. La reunió ministerial d'avui ha de condemnar qualsevol ús excessiu de la força que es faci contra aquestes persones, personal d'ONG i periodistes a les fronteres marítimes o terrestres entre Grècia i Turquia".

Els Estats membres de la UE poden contribuir a alleujar la situació ajudant Grècia a tramitar les sol·licituds d'asil, crear centres adequats d'acolliment i resituar en altres països les persones que sol·liciten asil.