Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Turquia: les persones refugiades no han de pagar el preu del joc polític

Foto: Ozan Kose/AFP/Getty Images

Després de les informacions que Turquia està deixant que sol·licitants d'asil surtin del seu territori i mirin d'entrar en la Unió Europea, particularment a Grècia i Bulgària, el director adjunt d'Investigació d'Amnistia Internacional, Massimo Moratti, ha afirmat:

"El que estem veient a les fronteres terrestres i marítimes de Turquia amb la UE és que s'està tornant a utilitzar la gent que sol·licita asil com a peons en un joc polític letal, predictible conseqüència de l'acord entre la UE i Turquia".

"Els Estats membres de la UE han de fer molt més per compartir la responsabilitat sobre les persones sol·licitants d'asil que arriben a Turquia, utilitzant el suport econòmic i garantint vies d'accés segures a Europa".

"Grècia i Bulgària han de garantir l'accés al seu territori dels qui busquen protecció, i els guàrdies de fronteres han d'abstenir-se de fer un ús excessiu de la força contra les persones que es concentren a la frontera, a se'ls ha de permetre l'entrada mitjançant els passos fronterers oficials, independentment que tinguin o no documents vàlids de viatge. Els països amb fronteres exteriors de la UE han de mantenir-se oberts per a les persones refugiades passos fronterers suficients, ben situats i segurs".

"A més, la Comissió Europea ha de coordinar urgentment el suport que puguin necessitar Grècia i Bulgària per garantir que les persones sol·licitants d'asil tenen accés a uns procediments de recepció i asil adequats. Els Estats membres de la UE han d'assumir la part de responsabilitat que els correspon".