Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Turquia: els càrrecs contra els estudiants que celebren l’orgull han de ser retirats

En relació amb el judici que comença demà contra 18 estudiants i un professor per participar al maig de 2019 a una desfilada de l’Orgull a la Universitat Tècnica d’Orient Mitjà (METU) que havien prohibit les autoritats, Sara Hall, directora adjunta de Campanyes d’Amnistia Internacional per Europa, ha declarat:

“La primavera passada, la policia va utilitzar polvoritzadors de pebre, bales de plàstic i gas lacrimogen contra estudiants que participaven pacíficament en una celebració de l'amor i la solidaritat. Avui són arrossegats pels tribunals per càrrecs infundats. La prohibició de la marxa de l'Orgull no té base jurídica, i es va violar el dret a la llibertat d'expressió i de reunió pacífica d'aquests valents estudiants i altres persones que la van desafiar. S'han de retirar tots els càrrecs en contra seu. "

Informació complementària

El 10 de maig de 2019, la marxa de l'Orgull celebrada a la Universitat Tècnica de l'Orient Mitjà (METU) va ser dissolta violentament per la policia, que va emprar polvoritzadors de pebre, bales de plàstic i gas lacrimogen. A l'Almenys 22 persones van patir detenció il·legítima al campus universitari.

Divuit d'elles i un professor s'enfronten a càrrecs infundats en aplicació de la Llei sobre Manifestacions i Reunions per "negar-se a dispersar", delicte que pot comportar una pena d'entre sis mesos i tres anys de presó. Un dels estudiants, a més, s'enfronta a el càrrec de "insults" per presumptes gestos amb la mà a un agent de policia, pel que podria haver de complir entre tres mesos i dos anys de presó.