Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Turquia: els càrrecs contra els estudiants que celebren l’orgull han de ser retirats

En relació amb el judici que comença demà contra 18 estudiants i un professor per participar al maig de 2019 a una desfilada de l’Orgull a la Universitat Tècnica d’Orient Mitjà (METU) que havien prohibit les autoritats, Sara Hall, directora adjunta de Campanyes d’Amnistia Internacional per Europa, ha declarat:

“La primavera passada, la policia va utilitzar polvoritzadors de pebre, bales de plàstic i gas lacrimogen contra estudiants que participaven pacíficament en una celebració de l'amor i la solidaritat. Avui són arrossegats pels tribunals per càrrecs infundats. La prohibició de la marxa de l'Orgull no té base jurídica, i es va violar el dret a la llibertat d'expressió i de reunió pacífica d'aquests valents estudiants i altres persones que la van desafiar. S'han de retirar tots els càrrecs en contra seu. "

Informació complementària

El 10 de maig de 2019, la marxa de l'Orgull celebrada a la Universitat Tècnica de l'Orient Mitjà (METU) va ser dissolta violentament per la policia, que va emprar polvoritzadors de pebre, bales de plàstic i gas lacrimogen. A l'Almenys 22 persones van patir detenció il·legítima al campus universitari.

Divuit d'elles i un professor s'enfronten a càrrecs infundats en aplicació de la Llei sobre Manifestacions i Reunions per "negar-se a dispersar", delicte que pot comportar una pena d'entre sis mesos i tres anys de presó. Un dels estudiants, a més, s'enfronta a el càrrec de "insults" per presumptes gestos amb la mà a un agent de policia, pel que podria haver de complir entre tres mesos i dos anys de presó.