Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Sri Lanka: la prohibició del vel integral pot estigmatitzar les dones musulmanes


En resposta al reglament d'excepció de Sri Lanka que prohibeix les peces de roba que ocultin la cara, la directora adjunta d'Amnistia Internacional per a l'Àsia meridional, Dinushika Dissanayake, ha manifestat:

"En un moment en què moltes persones musulmanes de Sri Lanka temen una reacció violenta contra elles, imposar una prohibició que afecta específicament les dones que es cobreixen el rostre amb un vel per raons religioses podria estigmatitzar-les. Se les expulsarà dels espais públics i es veuran obligades a quedar-se a casa, sense poder treballar, estudiar ni accedir a serveis bàsics. La prohibició viola el seu dret a no patir discriminació i a la llibertat d'expressió i religió".

"Quan hi hagi motius legítims de preocupació en matèria de seguretat, les autoritats poden dur a terme controls d'identitat si és objectivament necessari. És important que l'Estat adopti mesures que respectin els drets humans. Les dones tenen dret a decidir com vestir, siguin quines siguin les seves creences. Obligar-les a treure's el vel és una mesura coercitiva i humiliant".

Informació complementària

El reglament d'excepció reformat va entrar en vigor el 29 d'abril de 2019, després de la matança del diumenge de Pasqua, que es va cobrar la vida de més de 250 persones en atemptats contra tres esglésies i tres hotels. Des dels atemptats, la petita comunitat musulmana de Sri Lanka es prepara per a una reacció violenta contra ella, i diversos grups ja han atacat persones refugiades procedents d'entorns musulmans o de països de majoria musulmana.