Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Polònia: pas enrere en els drets reproductius, un dia fosc per a les dones poloneses

© Grzegorz Żukowski

Després de la publicació, per part del Tribunal Constitucional polonès, de la sentència que invalida la constitucionalitat de l'accés a l'avortament per "malformació greu i irreversible del fetus o malaltia incurable que amenaci la vida del fetus", Esther Major, assessora general d'Investigació d'Amnistia Internacional, ha declarat:

"Avui és un dia terrible per a les dones i nenes a Polònia. Aquesta reculada nociva en els drets sexuals i reproductius de les persones embarassades posa en perill la seva salut".

"Aquesta perillosa sentència és la més recent d'una onada coordinada i sistemàtica d'atacs contra els drets humans de les dones per part dels òrgans legislatius polonesos. Il·legalitzar l'avortament no prevé l'avortament ni en redueix les taxes. Contràriament, no serveix més que per posar la salut de la dona en perill en fomentar els avortaments clandestins o obligar les dones a viatjar a l'estranger per accedir als serveis d'avortament que necessiten i al qual tenen dret.

"Manifestem la nostra solidaritat amb les dones i nenes de Polònia i compartim la seva indignació per aquesta decisió cruel".