Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Nou pel·lícules opten enguany al premi Amnistia Internacional Catalunya en el Festival DocsBarcelona

Cartell del Festival DocsBarcelona 2019. DocsBarcelona / Ljubomir Stefanov - Honeyland

La 22ena edició del festival es farà del 15 al 25 de maig i presenta 41 pel·lícules amb temàtiques com el feminisme, les persones refugiades, l'activisme polític, el dret a l'habitatge, a la informació o els drets sexuals i reproductius, entre altres.

Nou són els documentals que optaran al premi Amnistia Internacional Catalunya (AIC) en el marc de la 22ena edició del festival DocsBarcelona, que tindrà lloc del 15 al 25 de maig a la capital catalana.

El guardó, que AIC entregarà per cinquena vegada, reconeix un documental que, per la seva temàtica, s’impliqui en la defensa dels drets proclamats en la Declaració Universal del Drets Humans, de la llibertat d’expressió i els valors compartits per Amnistia Internacional, a més de mostrar un alt valor cinematogràfic en la lluita per transformar la realitat.

Atorgat per un jurat d’Amnistia Internacional Catalunya, el guardó consisteix en una escultura única de l'artista Juan Andrés Gavilano.

Aquestes són les nou pel·lícules preseleccionades i el seu horari de projecció en el festival.

Enguany formen el jurat d'AIC Adriana Ribas, coordinadora de l'organització, Rocío Bermúdez, responsable de Diàleg Directe i Captació de Fons d'Amnistia Internacional Espanya i Andrea Sánchez, activista del grup de Cerdanyola-Sant Cugat.

En les edicions anteriors del DocsBarcelona AIC ha atorgat el seu guardó als documentals següents:

2015 - The Look of Silence (Joshua Oppenheimer - Dinamarca, Indonèsia, Noruega, Finlàndia, GB)
2016 - El cuarto de los huesos (Marcela Zamora - El Salvador, Mèxic)
2017 - Machines (Rahul Jain - Alemanya, Finlàndia, Índia)
2018 - The Congo Tribunal (Milo Rau - Alemanya, Suïssa)