Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

La nova sentència sobre Altsasu deixa sense resoldre i manté les principals preocupacions de drets humans

Davant la confirmació de l'Audiència Nacional de les penes per a les persones condemnades pel cas Alsasua, Amnistia Internacional declara:

"Les preocupacions que ja vam expressar ara es confirmen. D'una banda, perquè es manté l'agreujant de discriminació de forma impròpia, perquè no es pot considerar a la policia com a grup vulnerable, tal com indiquen els estàndards internacionals de drets humans. La policia ja de per si mateix té una protecció addicional en el Codi Penal, mitjançant la qual s'agreuja el delicte quan l'agressió de produeix contra l'autoritat i això ja s'ha aplicat en aquest cas", ha declarat Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional Espanya.

"A més, persisteix la utilització d'una motivació ideològica per justificar la gravetat del delicte, malgrat  que el propi tribunal de primera instància va afirmar que no podia ser provada cap vinculació política. Com a conseqüència, s'imposen penes de presó en el seu grau màxim".

"No s'han resolt els problemes d'imparcialitat identificats per Amnistia Internacional que, si es confirmen, podrien afectar al dret a un judici just", afegeix Beltrán.

Amnistia Internacional, que va assistir com a observadora al judici d'Altsasu, ja va denunciar al juny de l'any passat els errors que va detectar al llarg del procés judicial.