Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Israel / TPO: el Suprem aprova un crim de guerra en avalar l'enderroc de Khan al-Ahmar

En resposta a la decisió del Tribunal Suprem israelià, la segona en menys de dos mesos, d'aprovar la demolició de Khan al-Ahmar i rebutjar les apel·lacions d'última hora dels residents d'aquest poblat de Cisjordània, Saleh Higazi, director de l'Oficina d'Amnistia Internacional a Jerusalem, ha declarat:

"Amb aquesta sentència, vergonyosa i manifestament il·legal, el Tribunal Suprem ha confirmat un patró de complicitat en el delicte de trasllat forçós de comunitats palestines per a l'expansió d'assentaments exclusivament jueus. El tribunal no només ha negat per complet als apel·lants la protecció que els ofereix el Dret Internacional Humanitari, sinó que a més ha validat les polítiques discriminatòries de les autoritats israelianes".

"Si la comunitat internacional no emprèn immediatament les accions necessàries per impedir que es cometi aquest delicte, milers de palestins i palestines més que viuen als voltants de Jerusalem i la vall del riu Jordà s'enfrontaran a un risc imminent de desplaçament forçat".

Informació complementària:

Khan al-Ahmar està situat a l'est de Jerusalem, prop dels assentaments israelians il·legals de Maale Adumim i Kfar Adumim. El trasllat, per part d'Israel, de ciutadans perquè visquin en aquests assentaments, juntament amb 200 més, viola el dret internacional i és un crim de guerra.

Khan al-Ahmar és una de les 46 comunitats palestines de Cisjordània central que Israel vol desplaçar per força per deixar lloc a assentaments il·legals exclusivament jueus. El 24 de maig, el Tribunal Suprem d'Israel ja va fallar a favor d'enderrocar el poblat. El 4 de juliol, l'exèrcit israelià va intentar desallotjar per la força als residents de Khan al-Ahmar, i els va atacar violentament, a ells i a l'activista que els acompanyava en solidaritat. Això va impulsar noves accions judicials de la comunitat, amb l'esperança de protegir el seu poblat.

En els últims 10 anys, més de 25 cases de Khan al-Ahmar ja han estat enderrocades per les autoritats israelianes. El poblat compta amb més de 160 estructures, entre les quals una escola, una mesquita i un centre mèdic, construïdes en la seva majoria amb xapa metàl·lica i fusta.

El trasllat forçós de persones sota ocupació constitueix una infracció greu del Conveni IV de Ginebra. La deportació o el trasllat de tota o part de la població del territori ocupat dins o fora d'aquest territori constitueix un crim de guerra en virtut de l'article 8 de l'Estatut de Roma.