Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Hondures: autoritats han de garantir la seguretat de defensors i periodistes atacats en campanyes d'estigmatització

Fotografia: © AI

Davant la situació a què s'enfronten les persones que defensen els drets humans i periodistes a Hondures, Erika Guevara-Rosas, directora per a les Amèriques d'Amnistia Internacional, ha declarat:

"Durant les últimes setmanes, diversos periodistes i representants d'organitzacions de drets humans hondurenyes i internacionals han reportat a Amnistia Internacional la circulació a internet de diferents videos i comunicats que desprestigien i estigmatitzen la seva feina, presentant-los com a amenaces per a la societat hondurenya".

"Aquestes campanyes sinistres i el silenci de les autoritats hondurenyes creen un ambient advers per a la defensa dels drets humans i la llibertat d'expressió i faciliten que succeeixin atacs més greus contra defensors i periodistes".

"Representants del sector empresarial, a més, han fet declaracions estigmatizants sobre els qui es manifesten en contra de projectes energètics i presenten a les persones defensores del medi ambient com a criminals i opositors al desenvolupament".

"Les empreses han d'abstenir-se d'utilitzar llenguatge que estigmatitzi, violenti, desacrediti o discrimini  les persones defensores i periodistes. Alhora, les autoritats hondurenyes han de reconèixer públicament la feina legítima que realitzen i prendre mesures efectives per garantir-ne la seguretat".