Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Haití: les autoritats han de protegir el dret a la vida de les persones que es manifesten

Davant les informacions sobre diverses morts ocorregudes els últims dies en el context de les manifestacions contra la corrupció aquest mes a Haití, Erika Guevara-Rosas, directora d'Amnistia Internacional per les Américas, ha afirmat:

"La situació a Haití és la fórmula per al desastre, amb una reguera de víctimes mortals documentades en les protestes en curs, hospitals desabastits i persones sense accés a serveis bàsics en el país més pobre d'Amèrica".

"Les autoritats haitianes no només han de garantir que la gent pugui protestar pacíficament, així com protegir la vida i la integritat física dels qui decideixen manifestar-se, sinó que han de considerar detalladament tots els motius de queixa que han desfermat les protestes i abordar de manera significativa les causes subjacents de la crisi política i econòmica".

Des del 2018 s'han celebrat periòdicament manifestacions a Haití per reclamar transparència en relació amb l'ús de fons de Petrocaribe. Segons el Banc Mundial, el país segueix sent el més pobre d'Amèrica, amb el 59% de la població vivint per sota del llindar nacional de pobresa i el 24% per sota del llindar nacional de pobresa extrema.