Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Estats Units: dues persones mortes i una altra de ferida durant les protestes a Kenosha (Wisconsin)

Foto: Christopher Glanzl / Amnesty International Austria

Davant dels informes que indiquen que dues persones van morir i una va resultar ferida durant les protestes a Kenosha (Wisconsin), Amnistia Internacional Estats Units ha publicat la següent declaració d'Ernest Coverson, director de la campanya No Més Violència amb Armes de Foc. La gent protestava per l'actuació del policia local que havia disparat i ferit de gravetat Jacob Blake quan intentava ficar-se en el seu cotxe.

"Una vegada més, veiem per què és clau que els Estats Units protegeixi els drets de manifestants que estan exercint el seu dret a celebrar reunions públiques pacífiques i posi fi a la violència amb armes de foc. En poques paraules: els agents encarregats de fer complir la llei tenen el deure protegir les persones que es reuneixen per protestar. Encara que l'estat de Wisconsin permeti portar armes a la vista, els agents de la llei han de garantir que les persones armades no posen en perill la seguretat pública ni actuen contra manifestants pacífics".

Els agents encarregats de fer complir la llei tenen el deure de protegir les persones que es reuneixen per protestar

Ernest Coverson, Amnistia Internacional

Funcionaris encarregats de fer complir la llei, a Wisconsin i en la resta dels estats de la nació, ja van expressar preocupació respecte a la legislació que permet portar armes a la vista, atès que aquesta política agreuja la violència i posa en perill la policia i la ciutadania. L'únic requisit a Wisconsin per portar obertament un arma de foc carregada és ser major de 18 anys; no es requereix un permís. Dues persones han mort i una està ferida perquè un ciutadà armat, que ni tan sols necessitava permís per portar la seva arma carregada, va decidir actuar contra elles. La legislació que permet portar armes a la vista, especialment quan no es requereix llicència, posa en perill a la ciutadania i ha de ser anul·lada. Els Estats Units no estan protegint el dret a la vida i a protestar en condicions segures.

"Black Lives Matter s'està convertint en el moviment de justícia social més gran de la història del país; per això, ara més que mai, els agents encarregats de fer complir la llei han d'esforçar-se a garantir que totes les persones puguin fer sentir la seva veu sense patir danys o perdre la vida".