Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Estats Units: Amnistia Internacional entrega un milió de signatures demanant justícia per a George Floyd

© Amnesty International / Jarek Godlewski

Amnistia Internacional ha entregat més d'un milió de signatures de persones de tot el món al fiscal general dels Estats Units, William Barr, en demanda de justícia per a George Floyd, home negre a qui la policia va matar a Mineapolis, Minnesota, el 25 de maig de 2020.

En la carta, que pot consultar-se aquí, Amnistia Internacional expressa la seva profunda preocupació per les pràctiques policials racistes utilitzades desproporcionadament contra les persones negres als Estats Units i demana que es faci retre comptes als agents implicats en l'homicidi de George Floyd.

"És vergonyós que hagin transcorregut més de quatre mesos des de l'horrible homicidi de George Floyd sense que el govern dels Estats Units s'hagi compromès de manera significativa a impedir que es repeteixin aquest tipus de delictes", ha afirmat Julie Verhaar, secretària de general en funcions d'Amnistia Internacional. "Sembla que el govern nord-americà està més interessat a mantenir el statu quo de l'aplicació de la llei al país, que està plagat de pràctiques policials racistes i manca de rendició de comptes, que a escoltar el clam mundial de justícia racial i eradicació de la violència policial. És horrible i inacceptable que l'administració Trump no hagi abordat l'ús policial de força letal per privar una vegada i una altra a les persones negres del seu dret a la vida".

Informació addicional

Amnistia Internacional demana reformes significatives per posar fi a la violència policial i insta el govern nord-americà a respectar, protegir i fer efectius els drets humans de les persones negres.

Amnistia Internacional Estats Units va respondre a l'ordre executiva de Trump del 16 de juny sobre l'actuació policial assenyalant que era com "posar esparadrap en una ferida de bala".

Alhora, Amnistia Internacional ha documentat l'ús excessiu que ha fet la policia de la força a tots els Estats Units per respondre a les protestes per l'homicidi de George Floyd. En una investigació de l'organització es van analitzar violacions generalitzades i cruels de drets humans comeses per la policia als Estats Units en resposta a les manifestacions majoritàriament pacífiques que es van celebrar per protestar pel racisme sistemàtic i la violència policial, inclosos els homicidis de persones negres.

Amnistia Internacional Estats Units ha elaborat una guia per als agents encarregats de fer complir la llei en el control de manifestacions.