Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

El trasllat de l'ambaixada dels Estats Units a Jerusalem viola el dret internacional i permet crims de guerra

Davant la inauguració de l'ambaixada dels Estats Units a Jerusalem, Raed Jarrar, director d'Incidència per a l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica d'Amnistia Internacional Estats Units, ha declarat:

"Avui, quan el poble palestí commemora la Nakba -el desplaçament i despossessió de centenars de milers de palestins fa 70 anys dels seus habitatges i negocis- i Israel celebra el 70 aniversari de la seva creació, Estats Units ha decidit violar les seves obligacions contretes en virtut del dret internacional reconeixent de fet l'annexió il·legal de territori ocupat.

"Pot ser que l'Administració de Trump presenti aquest acte com un simple trasllat d'escriptoris d'un edifici a un altre. Però en realitat, aquest acte dóna suport a un crim de guerra en curs: els assentaments il·legals i la confiscació de terres palestines continuada per part d'Israel.

"Aquest acte d'Estats Units es produeix enmig de la brutal repressió pel govern israelià de persones palestines desarmades a Gaza que protesten contra les insostenibles condicions de vida i reclamen el dret a retornar. Amnistia Internacional ha documentat nombrosos incidents que aparentment constitueixen assassinats deliberats. Els soldats israelians han utilitzat armes -algunes d'elles fabricades als Estats Units i concebudes per causar el màxim mal- contra persones que no representaven una amenaça imminent per a ells.

"Estats Units, com a important proveïdor d'equip i tecnologia militars d'Israel, incompleix les seves pròpies lleis i permet l'annexió il·legal per Israel de parts de Jerusalem i la construcció d'assentaments, el que constitueix un crim de guerra. En lloc d'imposar un embargament d'armes al govern o, com a mínim, de suspendre l'ajuda militar a les unitats israelianes implicades en els tirotejos, Estats Units segueix subministrant armes i ha permès que les autoritats israelianes continuïn sense rendir comptes dels seus actes.

"Més que traslladar la seva ambaixada a Jerusalem, Estats Units ha d'imposar un embargament d'armes immediat a Israel, investigar si es van utilitzar armes nord-americanes en violació de lleis nacionals i treballar amb el Consell de Seguretat de l'ONU per remetre la situació d'Israel i els Territoris Palestins Ocupats a la Fiscalia de la Cort Penal Internacional ".