Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

El president dels EUA, Donald Trump, incita a la violència

En la seva al·locució i en un enregistrament d'àudio i piulades posteriors, el president Trump va seguir incitant als seus simpatitzants, la qual cosa ha donat lloc al fet que milers de persones irrompessin al Capitoli dels Estats Units i l'assaltessin. En resposta a aquests fets, Bob Goodfellow, director executiu interí d'Amnistia Internacional Estats Units, ha fet aquesta declaració:

"L'adhesió al president de grups supremacistes blancs i extremistes ha avivat encara més les flames del caos i la violència que hem presenciat avui. Totes les autoritats dels Estats Units han de respectar, protegir i fer efectius els drets humans, inclòs el dret a no patir violència, intimidació i racisme".

Amnistia Internacional treballa per un món en el qual totes les persones que exerceixen el poder respecten la llei, compleixen amb les seves obligacions en matèria de drets humans i reten comptes quan la seva actuació no s'ajusta a aquests criteris. A tot el món, hem estat testimonis de les greus conseqüències que pot tenir el fet que autoritats governamentals propaguin informació falsa i incitin a la violència per mantenir-se en el poder. El món està observant, igual que els nostres més de 10 milions de simpatitzants i membres.

"Ha arribat l'hora que els Estats Units passi comptes. El president Trump ha encoratjat reiteradament la violència i el desordre als seus simpatitzants,i això ha tingut conseqüències per a periodistes, activistes, comunitats religioses i altres col·lectius. Així no actua un cap d'Estat, l'obligació del qual és garantir la seguretat de totes les persones a els qui governa. Totes les autoritats públiques han de condemnar les paraules i accions que alimenten l'odi i la intimidació.?".

Informació complementària i de context

Amnistia Internacional Estats Units segueix de prop la situació i està profundament preocupada pel que està passant al país. L'organització demana al president que apaivagui, i no animi, el clima de por, incertesa i agitació. L'organització de drets humans demana també al president i la seva administració que garanteixin que difonen informació confiable i fidedigna, que contraresti la informació falsa i enganyosa, i que facin el que estigui en el seu poder per impedir i condemnar els atacs i la intimidació.