Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

El II Certamen audiovisual d'Amnistia Internacional versarà sobre els drets sexuals i reproductius

La necessitat d'educació sexual a les escoles podrà ser una altra de les propostes per a les obres, que es rebran fins al 30 d'abril.

Amnistia Internacional ha llançat la segona edició del seu Certamen audiovisual per a centres educatius de primària, secundària i batxillerat, així com de formació professional i educació per a adults. En aquesta ocasió, els i les participants hauran de realitzar vídeos de no més de tres minuts sobre El meu Cos Els meus Drets, la campanya global que l'organització ha llançat aquest mes de març, dirigida a posar fi al control i la criminalització de la sexualitat i la reproducció per part de governs i altres agents.

Els drets sexuals i reproductius impliquen que totes les persones tenen dret a decidir sobre el seu cos, la seva salut, la seva vida sexual o la seva identitat, sense patir discriminació, coacció ni violència. Malgrat que tots els Estats tenen l'obligació de respectar-los, protegir-los i fer-los realitat, existeix una ofensiva global contra aquests drets.

Relacions sexuals forçoses, prohibició absoluta de l'avortament, falta d'accés a mètodes anticonceptius, discriminació per motiu d'orientació sexual o identitat de gènere. Davant aquestes i altres violacions constants de drets humans, Amnistia Internacional ha llançat aquesta campanya, que posa en relleu que molts països del món donen prioritat a polítiques repressives a costa dels drets humans i les llibertats bàsiques.

Els vídeos, amb tractament estilístic i de gènere lliure, sempre que s'ajusti a la temàtica de la campanya o parlin sobre la necessitat d'educació sexual a les escoles, podran presentar-se fins al proper 30 d'abril de 2014. El certamen comptarà amb un primer premi i dos accèssit.

Més informació

Més de 24 peces audiovisuals van participar en l'anterior edició, el guanyador de la qual, "Vaig pensar que era un joc", de l'IES A Basella de Pontevedra va dur a terme un treball original sobre les violacions de drets humans que pateixen els nens i les nenes soldats i el seu terrible dia a dia. L'accèssit va ser atorgat a 'Curtmetratge sobre nens soldat', de l'IES La Madraza de Granada.

La Xarxa d'Escoles pels Drets Humans, en la qual ja participen 400 centres de tota Espanya, és un programa que implica a estudiants, professorat, autoritats del centre educatiu, i a pares i mares d'estudiants. És una oportunitat perquè els i les joves espanyols puguin ser activistes d'Amnistia Internacional i defensar els drets humans.

Cada centre pot participar en el programa de diferents maneres. Es poden organitzar activitats puntuals com un cinefòrum, una exposició, un cicle de conferències sobre drets humans o sumar-se a alguna de les propostes d'acció en les quals Amnistia Internacional demana a les autoritats de determinats països que no violin els drets humans.