Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

El Consell de Drets Humans de l'ONU envia un contundent missatge de suport a la població de Veneçuela

El Consell de Drets Humans (CDH) de les Nacions Unides ha aprovat avui, 27 de setembre, una resolució sobre la crisi sense precedents de drets humans que pateix Veneçuela. El secretari general d'Amnistia Internacional, Kumi Naidoo, acull amb satisfacció aquesta resolució:

"Veneçuela pateix una de les pitjors crisis de drets humans que s'han viscut a Amèrica des de fa dècades. Milions de persones fugen d'un país en el qual agents de l'Estat perpetren diàriament violacions dels drets a l'alimentació, la salut, la vida i molts altres drets humans bàsics, sense esperança d'obtenir justícia, veritat i reparació per a les víctimes".

"Donada la gravetat de la situació dels drets humans a Veneçuela i la manca d'opcions perquè es faci justícia en aquest país, la recent decisió del Consell de Drets Humans de pronunciar-se sobre aquesta dramàtica situació i brindar el seu suport a les víctimes és summament oportuna i necessària. També és encoratjador veure que una majoria significativa dels Estats de l'Amèrica Llatina i el Carib han donat suport a aquesta resolució".

Kumi Naidoo ha assenyalat que ja fa alguns mesos, durant el 38è període de sessions del CDH al juliol de 2018, 52 països de diverses regions havien expressat la seva preocupació per la situació dels drets humans a Veneçuela.

"Amnistia Internacional espera veure els esforços continuats de l'Oficina de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, en els seus informes, i el debat constructiu entre els Estats membres en els propers períodes de sessions del Consell".