Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Continua la farsa judicial a Turquia contra Taner i els 10 d'Istanbul

Davant la decisió d'un tribunal d'Istanbul d'ajornar un cop més el judici del president honorari d'Amnistia Internacional Turquia, Taner Kılıç; la seva exdirectora, İdil Eser, i altres nou defensors i defensores dels drets humans, Andrew Gardner, director d'Estratègia i Investigació sobre Turquia d'Amnistia Internacional, ha declarat:

«Continua la farsa per a aquests defensors i defensores dels drets humans acusats de càrrecs absurds de terrorisme. Ja ha quedat demostrada en vistes anteriors la falsedat de les ridícules acusacions que els 10 d'Istanbul havien participat en una reunió secreta i subversiva. És increïble que les autoritats no hagin analitzat encara els aparells digitals confiscats quan els van detenir, fa gairebé un any i mig.

«Ja s'han celebrat sis vistes diferents del judici. Allargar les actuacions en les causes de motivació política no és res de nou, sinó una tàctica deliberada que obliga innocents defensors i defensores dels drets humans a viure una tortuosa espera sota l'amenaça constant de ser declarats culpables de càrrecs de terrorisme".

«És abominable jutjar defensors i defensores. Mai no renunciarem a la nostra lluita pels 10 d'Istanbul i Taner. Han de ser absolts sense més dilació i han d'acabar els judicis de persones només per defensar els drets humans».

El judici s'ha ajornat fins al 21 de març de 2019. No s'ha aixecat la prohibició de viatjar imposada a Taner Kılıç.