Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Bangladesh: persones refugiades rohingyes rescatades necessiten cures i protecció immediata

AP Photo/Suzauddin Rubel

Davant del rescat de prop de 400 persones refugiades rohingyes en la badia de Bengala després d'una travessia marítima de dos mesos i un intent fallit d'arribar a Malàisia, Biraj Patnaik, director d'Amnistia Internacional pel Sud d'Àsia, ha declarat:

"És un alleujament veure que aquestes gairebé 400 persones refugiades rohingyes han estat acollides per Bangladesh. Donada la terrible situació que han viscut a la deriva en el mar durant dos mesos, necessiten rebre de forma immediata atenció mèdica, i menjar i allotjament adequats. Després de fugir primer dels crims de lesa humanitat a Myanmar i ser rebutjades després per Malàisia, no els queda cap lloc on anar, fet que posa tràgicament de manifest la dura indiferència d'altres governs que es neguen a donar-los protecció i la mort en el mar de 32 de les persones que viatjaven amb elles".

"En un moment en el qual es tem que el coronavirus afecti els camps de persones refugiades rohingyes de Cox's Bazar, densament poblats i precàriament dotats, també és necessari que les autoritats garanteixin la protecció de les persones rescatades de la propagació del virus i que reben l'atenció mèdica que necessitin. Les persones refugiades rohingyes ja han sofert massa. L'últim que necessiten és que el virus arrasi uns camps afeblits i superpoblats que manquen dels serveis de salut necessaris per atendre-les".

Informació complementària

Segons informes, la Guàrdia Costanera de Bangladesh va rescatar 396 persones refugiades rohingyes d'una gran embarcació, que havien iniciat la seva travessa des de Bangladesh i Myanmar. El vaixell havia estat rebutjat per les autoritats de Malàisia, que han imposat un patrullatge estricte a la costa per impedir l'entrada de persones al país durant la pandèmia.

De les 396 persones rescatades, 182 són dones; 150, homes, i 64, nens i nenes. Segons l'agència de l'ONU per a les persones refugiades, estaven desnutrides i deshidratades. Pel que sembla, 32 persones que viatjaven amb elles havien mort en el mar.