Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Bangladesh: la pena de mort no és una solució a la violència contra les dones

Zabed Hasnain Chowdhury/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Davant la decisió del govern de Bangladesh d'introduir la pena de mort per castigar la violació, Sultan Mohammed Zakaria, investigador d'Amnistia Internacional sobre Àsia Meridional, ha declarat:

"Aquest pas regressiu és un cortina de fum que desvia l'atenció de la manca de mesures reals contra aquesta demolidora brutalitat que pateixen tantes dones de Bangladesh. Les execucions perpetuen la violència, no la prevenen. En comptes de buscar venjança, les autoritats han de centrar-se a garantir justícia a les víctimes de violència sexual, entre altres coses introduint les reformes a llarg termini que posarien fi a aquesta epidèmia de violència i evitarien que es repetís. Això implica, entre altres coses, garantir protecció a totes les dones i nenes de Bangladesh, així com les condicions necessàries perquè sentin confiança i s'animin a denunciar. Els autors dels delictes han de ser processats i obligats a retre comptes, i la impunitat per aquests terribles crims ha d'acabar-se, però mitjançant judicis amb les degudes garanties i sense que sigui aplicable la pena de mort".

Informació complementària

Després de les protestes a gran escala per reclamar la fi de la impunitat per la violació de dones i nenes, el consell de ministres bengalí va aprovar l'avantprojecte d'esmena a la Llei de Prevenció de la Repressió de Dones i Menors, que reforma l'article 9.1 de l'esmentada llei (vigent des de l'any 2000) elevant de cadena perpètua a pena de mort el càstig màxim per violació.