Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Argentina: les autoritats han de garantir justícia per a Santiago Maldonado


La confirmació que el cos trobat en un riu a la província de Chubut, a l'Argentina, pertany a Santiago Maldonado, qui presumptament va ser desaparegut forçosament, marca un dia tràgic per als drets humans i la justícia, segons Amnistia Internacional.

Maldonado va ser desaparegut forçosament durant una protesta social l'1 d'agost quan efectius de la Gendarmería Nacional van entrar de forma violenta en el territori d'una comunitat maputxe. Des del moment de l'operatiu, es desconeixia el parador del noi.

"En aquest tràgic moment, ens unim a la família de Santiago i no descansarem fins que es faci justícia i totes les persones responsables de tots els nivells governamentals siguin jutjades," ha afirmat Mariela Belski, directora d'Amnistia Internacional Argentina.

"Les autoritats han de garantir que es dugui a terme una investigació independent per determinar qui va ser responsable de la desaparició i mort de Santiago, qui la va ordenar, i qui ho va saber i no va actuar".

"No garantir la veritat, la justícia i la reparació mostrarà quina és la prioritat que el govern argentí dóna a la seva agenda de drets humans," ha dit Mariela Belski.