Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Amnistia Internacional subratlla la difícil situació de les persones refugiades amb un curtmetratge pioner


En un intent de posar el focus sobre els perillosos viatges que les persones refugiades es veuen obligades a emprendre diàriament, Amnistia Internacional ha llançat un curtmetratge pioner,"Through the eyes of a refugee" (A través dels ulls d'una refugiada).

El curtmetratge documenta un projecte extraordinari en el qual cinc persones dels Països Baixos i de Bèlgica van ser sotmeses a hipnosis per poder tenir una visió més profunda del que suposa el viatge d'una persona refugiada siriana.

Sota la guia d'un hipnoterapeuta professional, els participants van experimentar el viatge de Marwa, siriana de 29 anys, mentre es desplaçava a la recerca de seguretat cap als Països Baixos.

"Per a la majoria de la gent, resulta difícil imaginar les penalitats que pateixen les persones refugiades durant el seu viatge cap a la seguretat. Quan la gent experimenta de debò el que és veure's obligat a fugir, podem generar una comprensió i podríem canviar de manera fonamental la forma en la qual parlem de les persones refugiades", ha manifestat Eduard Nazarski, director executiu d'Amnistia Internacional Països Baixos.

A l'abril de 2015, un míssil va impactar a la casa de Marwa, i va matar el seu germà i la seva germana. El poble de Marwa va ser bombardejat durant mesos i, quan un altre germà seu va fugir, Marwa va emprendre un viatge infernal, amb l'esperança de trobar seguretat a Europa.

Per Marwa era important compartir la seva història: "La guerra no ha acabat, i només va a pitjor. Si la gent escolta la meva història, pot sentir-se commoguda, i potser ajudar les persones refugiades. Has de tractar a les persones refugiades com a éssers humans iguals que tu"

Hetty, una participant, va descriure l'experiència com "transformadora": "M'alegro d'haver-ho fet, perquè ara entenc molt millor el que aquestes persones han de suportar. Quan ho veus a la televisió no t'afecta tant".

La població refugiada mundial és ara de més de 22 milions de persones i Amnistia Internacional demana als dirigents polítics que protegeixin les persones refugiades.

"En construir tanques i firmar acords vergonyosos amb altres països per mantenir allunyades a les persones refugiades, els polítics han revelat les seves autèntiques prioritats. Des d'Austràlia i els Estats Units fins a països de tot Europa han tancat les seves fronteres a persones que necessiten desesperadament seguretat i protecció", ha manifestat Salil Shetty, secretari general d'Amnistia Internacional.

"Els governs no només han tancat fronteres, també han tancat el seu cor, al contrari que la gent. És hora que els governs facin la seva feina i ofereixin rutes segures i legals a qui fuig de la guerra i la persecució a la recerca de seguretat".