Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Amèrica ha de frenar els atacs en augment contra qui defensa el medi ambient i drets humans

JOHAN ORDONEZ/AFP/Getty Images

Davant les conclusions publicades avui per l'ONG Global Witness en el seu informe anual, Erika Guevara Rosas, directora per a les Amèriques d'Amnistia Internacional, ha declarat:

"Amèrica Llatina continua sent la zona més perillosa del món per a defensors i defensores dels drets humans que treballen en afers relatius a la terra i el medi ambient. El nombre d'homicidis va créixer fins a nivells sense precedents l'any passat, i al Brasil es van documentar les pitjors xifres de la història d'un país. La situació també ha empitjorat dràsticament a Mèxic, on els grups criminals s'aprofiten que l'Estat no protegeix eficaçment les comunitats rurals.

"Amnistia Internacional ha assenyalat així mateix Colòmbia, Hondures, Guatemala, el Perú i el Paraguai com a països especialment perillosos per als qui defensen drets humans relacionats amb el medi ambient. A part de l'homicidi, s'exposen a moltes altres formes d'assetjament i atac, incloses amenaces de mort i sancions penals mitjançant l'ús indegut del sistema de justícia.

"Plantar-se davant d'agents poderosos per protegir la pròpia terra o el medi ambient no hauria de ser equivalent a arriscar la vida. Però, atès que la corrupció, la impunitat i la repressió fomenten en gran mesura la violència a tota la regió, les autoritats han de prendre mesures immediates i efectives per protegir les persones que defensen els drets humans, moltes d'elles dedicades als drets dels pobles indígenes, i han de garantir que les seves comunitats són veritablement consultades sobre qualsevol projecte que pugui afectar-les".