Actuem pels drets humans a tot el món

A Amnistia Internacional tenim la visió d'un món on totes les persones gaudeixen dels drets proclamats en la Declaració Universal de Drets Humans de Nacions Unides. Paradoxalment, això ens converteix en una organització incòmoda per a aquells que tenen poder. Tot i això, l'experiència de més de cinquanta anys ens mostra que és possible aconseguir canvis.

Em van torturar amb descàrregues elèctriques, però no van gosar matar-me (...) Sense Amnistia Internacional avui no estaria viu.

Imran Ezhiyev (Societat Amistat russo-txetxena)

Milers de persones de tot el món ho han demostrat exigint responsabilitats, des de fa més de 50 anys, a qui menysprea i soscava els drets humans. Quan vam començar, pocs haurien anticipat que torturadors acabarien convertits en delinqüents internacionals, que la majoria dels països aboliria la pena de mort i que governants que semblaven intocables es veurien obligats a respondre pels seus crims. Avui no hi ha cap govern lliure d'escrutini. No hi ha cap situació, per complicada que sigui, sense esperança.

El nostre treball combina el rigor en la investigació d'abusos als drets humans, el diàleg i la pressió a les autoritats i altres actors, la mobilització, la comunicació pública i, abans que res, un suport incondicional als i les activistes i defensors/es de drets humans que actuen allà on es produeixen les injustícies.

Quins són els nostres objectius?

Treballem pel dret a la veritat, justícia i reparació de les víctimes de greus abusos, com els judicis injustos, les desaparicions forçades, les detencions arbitràries, les execucions extrajudicials o la violència de gènere.

Defensem les persones migrants, sol·licitants d'asil, refugiades, desplaçades o víctimes de tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual. També la població civil en conflictes armats.

Defensem les víctimes de la violència a mans dels Estats (policies, exèrcits, etc.) i altres actors (empreses, grups armats d'oposició, etc.).

Fem campanya contra la tortura i els maltractaments, pels drets sexuals i reproductius, per l'abolició de la pena de mort i per un control efectiu sobre el comerç d'armes.

Defensem la dignitat de les persones empobrides i denunciem els abusos que causen o agreugen la pobresa, i lluitem perquè els seus responsables retin comptes davant de la justícia. Perquè gaudir d'atenció sanitària, d'un habitatge adequat, d'aigua neta, d'un medi ambient sa... és un dret humà.

Protegim el dret de totes les persones a expressar-se lliurement i a no patir cap tipus de discriminació.

Exigim que els presos de consciència siguin alliberats i que les persones que denuncien abusos a qualsevol país obtinguin protecció.