Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Hongria: El rebuig popular del referèndum antiLGBTI també és un rebuig de la política d'exclusió i odi

Davant la notícia que el referèndum antiLGBTI celebrat diumenge a Hongria es va considerar nul, Dávid Vig, director d'Amnistia Internacional Hongria, ha afirmat:

"El resultat del referèndum va confirmar que la població hongaresa rebutja la política d'exclusió i odi d'Orban. La gent va emetre un vot nul en el referèndum perquè no dona suport a la propaganda antiLGBTI a l'estil de Putin. La llei de propaganda ha d'anul·lar-se immediatament".

Lucca Dudits, membre de la junta directiva de Háttér Society, ha afegit:

"Hem fet campanya en favor d'aquest resultat perquè creiem fermament que la gent vol viure en una societat igualitària i segura. Tot i que és important celebrar aquesta victòria, queda un llarg camí per davant. Seguirem lluitant per una Hongria on totes les persones puguin gaudir dels seus drets humans en peus d'igualtat".

Informació complementària

El referèndum organitzat pel govern va fracassar perquè només el 44% de la totalitat dels votants va emetre un vot vàlid (Sí o No a les quatre preguntes plantejades) i el 20% (prop d'1,6 milions de persones) va invalidar el vot.

Al juny de 2021, la majoria governamental va aprovar una legislació que prohibeix l'accés de menors a qualsevol producte, contingut publicitari i mediàtic, anunci de servei públic o programa escolar que "promogui" l'homosexualitat, les identitats transgènere o la reassignació de gènere. Aquesta llei s'assembla a l'anomenada "llei de propaganda" adoptada a Rússia el 2013.

El referèndum ha estat la resposta del govern al procediment d'infracció iniciat per la Comissió Europea contra Hongria al juliol de 2021 a causa de les mesures discriminatòries contingudes en la llei i a la imposició d'incloure una exempció de responsabilitat en un llibre infantil amb contingut LGBTI.

En el referèndum es preguntava a la població si donava suport al fet que s'impartissin tallers d'orientació sexual a les escoles sense el consentiment dels progenitors i si pensava que havien de promoure's els procediments de reassignació de gènere entre els menors d'edat. Així mateix se'ls preguntava si s'havia de mostrar sense restricció als menors contingut mediàtic que pogués afectar la seva orientació sexual.