AI Catalunya
Grup d'educació
principal
objectius
materials
recursos
temes
documents
contacte
mapa
> principal > tots som necessaris
 Tots som necessaris
Les onades
Un dia que el mar estava revoltat, les onades anaven llençant a la platja munts de peixos que, sense poder tornar a l'aigua, s'anaven morint.

Una dona, en veure-ho, s'hi va acostar i va començar a recollir-los, tot llençant-los novament al mar.

Mentrestant, un grup de gent se la mirava i li deia:

-És inútil això que fas, no veus que són milers i milers, els peixos que agonitzen?

I aquella dona, després de llençar al mar el peix que acabava de recollir, els va contestar:

-Aquest no morirà.


Adaptació d'un conte explicat per Gayatri Naraine a La Vanguardia, el 21-11-2000
Craig Kielburger: un adolescent activista

Activisme i voluntariat: cites

Drets humans i educació: cites

La tecla que no funciona (lipograma)

El borralló de neu (conte)

L'ocellet i la postal d'agraïment (conte)

Vaig guardar silenci - Martin Niemöller (poesia)

El desert (conte)

ONGs: treballant pels drets humans
 

Personas que han col.laborat o col.laboren amb el Grup d'educació

Laura López-Bech
"Per a mi el voluntariat va lligat al plaer de treballar amb un grup de persones amb qui comparteixes els mateixos ideals i valors. Creure en el valor del voluntariat, de contribuir a la millora de la comunitat on vivim aportant les nostres capacitats i possibilitats, i tenir l'oportunitat de fer això al costat de gent motivada i compromesa, que busca el bé comú per sobre dels interessos personals, és molt gratificant."
 

Voluntariat i valors, altres aportacions

"El compromís suposa la involucració en la construcció d'un projecte, d'un projecte la clau del qual no és tant que sigui el meu projecte quant que sigui un projecte compartit. Per aquest motiu això suposa l'acceptació d'una referència que se situa més enllà de mi mateix, que exigeix la cura atenta i responsable dels vincles que fan possible el projecte, que dóna sentit als meus esforços i, perdó per la paraula, també a l'eventual sacrifici d'algunes prioritats personals."
Ángel Castiñeira y Josep M. Lozano. "Derrota sutil". La Vanguardia, 16-3-2006
>> article sencer

"Cal dir que en molts dels joves d'avui hi ha un hiatus, una falla, entre els valors finalistes i els valors instrumentals: els joves d'avui aposten i inverteixen afectivament i racionalment en els valors finalistes (pacifisme, tolerància, ecologia, exigència de lleialtat...) i alhora presenten, tanmateix, grans falles en els valors instrumentals sense els quals tot això anterior corre el risc de quedar-se en un bell discurs. Són els dèficits que presenten en valors com ara l'esforç, l'autoresponsabilitat, el compromís, la participació, l'abnegació, l'acceptació del límit, la feina ben feta..."
Javier Elzo. Joves i valors, la clau per a la societat del futur. Fundació La Caixa.
>> apartat sencer

"'En aquestes empreses tu ets el menys important. L'important és ajudar'. I tota la resta (...) és fer turisme social. 'L'important no és com et sentiràs tu, és com es sentiran els altres'. I per poder relegar-se un mateix a un segon pla, per de deixar de ser debò deixar el protagonista de la pròpia pel·lícula vital, cal aprendre el que de veritat és l'altruisme i la solidaritat, és a dir, el compromís, el compromís amb els altres."
Marta Marí, artícle de Luis Benvenuty (La clave del voluntariado está en no ser el protagonista). La Vanguardia, 3-8-2013
>> article sencer


torna a l'inici