Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Visit Saudi patrocinarà la Copa del Món Femenina de la FIFA que tindrà lloc enguany a Austràlia i Nova Zelanda

Picture alliance / NurPhoto | Anusak Laowilas

En resposta als informes que l'autoritat de turisme saudita (Visit Saudi) patrocinarà la Copa Mundial de Futbol Femení de la FIFA que se celebrarà enguany a Austràlia i Nova Zelanda, la responsable de campanyes d'Amnistia Internacional Austràlia, Nikita White, ha manifestat:

“Seria bastant irònic que l'autoritat de turisme saudita patrocinés la celebració més important de l'esport femení del món, tenint en compte que a l'Aràbia Saudita les dones ni tan sols poden tenir una feina sense comptar amb el permís del seu tutor home".

Les autoritats saudites tenen un terrible historial d'abusos contra els drets humans que inclou la repressió de les persones defensores dels drets de les dones.

En els últims anys s'ha parlat molt de sobre l'excarceració d'activistes a l'Aràbia Saudita, incloses dones que havien fet campanya pel dret a conduir, però es continua empresonant, després de judicis injustos, els qui critiquen les autoritats i defensen els drets humans.

La campanya que està duent a terme el considerat dirigent reformista Mohammed Bin Salman no és més que un truc publicitari per intentar diversificar l'economia. El patrocini de la Copa Mundial Femenina per part de les autoritats saudites seria un cas flagrant de rentat d'imatge a través d'un esdeveniment esportiu”.

Margaret Taylor (Amnistia Internacional Aotearoa Nova Zelanda) ha manifestat:

“La notícia és profundament decebedora per l'atroç historial de drets humans de l'Aràbia Saudita.

És especialment preocupant pels horribles abusos que sofreixen les dones, les nenes i les persones LGBTQIA+ a l'Aràbia Saudita.

La base de simpatitzants d'Amnistia Internacional està demanant al ministre d'Esports, Grant Robertson, que es pronunciï en relació amb l'historial de drets humans de l'Aràbia Saudita, insti el país a dur a terme una reforma real i pressioni la FIFA perquè faci el correcte.

Això no és una celebració de l'esport femení, sinó un rentat d'imatge a través de l'esport.

És hora que Aotearoa - Nova Zelanda se solidaritzi amb les dones i activistes saudites, mostrant que no permetrem que l'Aràbia Saudita renti la seva imatge utilitzant l'esport ni ocultant el seu historial d'abusos contra els drets humans.”