Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Sri Lanka: els atemptats, un nou recordatori cruel de la necessitat de polítiques que combatin l'odi

Els esgarrifosos atemptats amb bombes perpetrats diumenge al matí contra esglésies i hotels de tres ciutats de Sri Lanka, que han causat la mort a més de 290 persones i ferides a més de 500, no és sinó un altre cruel senyal d'alarma sobre la intolerància i l'odi que estan envaint les societats de tot el món, ha afirmat avui Amnistia Internacional.

"Amnistia Internacional desitja expressar la seva absoluta solidaritat amb Sri Lanka en aquests moments de dolor, i transmetre el seu condol profund a víctimes, familiars i comunitats. Els nostres pensaments estan amb tota la població de Sri Lanka, i demanem a les autoritats que garanteixin la derrota d'aquesta violència sense sentit fent que prevalguin la veritat i la justícia. Aquests terribles atacs no són sinó un altre cruel recordatori que necessitem adoptar una postura comuna enfront de l'odi", ha afrimat Kumi Naidoo, secretari general d'Amnistia Internacional.
Aquests terribles atacs són un recordatori cruel que cal adoptar una postura comuna davant de l'odi
Kumi Naidoo, Amnistia Internacional
Comesos amb prou feines un mes després dels atemptats de Nova Zelanda, que també van estremir al món, aquests atemptats subratllen la necessitat urgent que els líders mundials reconeguin la magnitud del problema dels atacs basats en la identitat i es disposin a abordar-los amb caràcter urgent. És important que els Estats protegeixin el dret humà a la vida, així com el dret a practicar el propi culte en pau.

"Avui les víctimes són cristians que practicaven el seu culte; fa una setmana eren musulmans en mesquites. Molts altres atacs no han ocupat titulars en els mitjans de comunicació. Massa minories pateixen actes de violència; els dirigents han de posicionar-se de forma inequívoca a favor d'una societat pluralista i defensar els drets de les comunitats minoritàries", ha manifestat Kumi Naidoo.

Els dirigents han d'assumir plenament la seva part de responsabilitat en promoure la demonització de grups concrets, i deixar d'atiar el foc amb discursos carregats d'odi i polítiques basades en aspectes de la identitat de les persones, com la seva religió i les seves creences, o en les seves circumstàncies, com veiem amb l'alienació de les persones migrants i sol·licitants d'asil. A Sri Lanka, els líders polítics i religiosos han de pronunciar-se contra l'odi i unir solidàriament la població en aquests moments tràgics.

"La població de Sri Lanka ja ha sofert prou a causa de la violència. Instem el govern a adoptar mesures decisives que respectin les normes sobre judicis justos, no només perquè els responsables dels atemptats del diumenge responguin dels seus actes, sinó també per elaborar un pla definit que promogui la unitat en la diversitat", ha dit Kumi Naidoo.