Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Rússia / Ucraïna: Els atacs de Rússia causen danys devastadors a infraestructures energètiques essencials d'Ucraïna

© Amnesty International

Davant els atacs generalitzats de Rússia per tot Ucraïna, inclosos els últims atacs aeris nocturns contra la xarxa elèctrica del país, Patrick Thompson, investigador d'Amnistia Internacional sobre Ucraïna, ha declarat:

“En el que podria ser en conjunt una de les onades d'atacs més destructives contra la infraestructura energètica d'Ucraïna, van ser atacades diverses centrals elèctriques, provocant així més sofriments i trastorns a la població civil ucraïnesa. Atacar deliberadament infraestructures civils, com a centrals elèctriques i xarxes de subministrament d'electricitat, causant danys aclaparadors a la població civil és una violació del dret internacional humanitari.

“En els últims dies, Rússia ha intensificat la seva implacable agressió contra la població i les infraestructures civils d'Ucraïna. Els danys a les infraestructures civils han provocat que la població d'Ucraïna, en la seva lluita per la supervivència, hagi après a viure en perpetu perill de mort i —literalment— en una foscor cada vegada més gran.

Amnistia Internacional demana a Rússia que posi fi a la seva agressió contra Ucraïna, inclosos els atacs il·legítims contra infraestructures de les quals depèn la vida quotidiana de la població civil ucraïnesa. A més, la comunitat internacional també ha de reafirmar el seu compromís de reparar els danys i portar davant la justícia als responsables de crims de guerra.”

Informació complementària

Les autoritats ucraïneses s'han vist forçades a introduir apagades planificades per a evitar la sobrecàrrega de la resta de la infraestructura energètica del país, amb els consegüents trastorns en la vida de la població civil.

Amnistia Internacional ve documentant crims de guerra i altres violacions del dret internacional humanitari des del començament de la invasió en gran escala d'Ucraïna per Rússia. Aquí trobareu tots els materials publicats per l'organització fins a la data.