Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Resposta d'Amnistia Internacional a la sentència del Tribunal Suprem d'Arizona sobre la prohibició gairebé total de l'avortament

Manifestació al Tribunal Suprem dels Estats Units Imatge: © Michael Nigro/Pacific Press/Shutterstock

En resposta a la sentència del Tribunal Suprem d'Arizona que dona suport a una prohibició gairebé total de l'avortament, Karla Gonzales Garcia, directora de Gènere, Sexualitat i Identitat d'Amnistia Internacional Estats Units, ha declarat:

“La decisió anunciada avui pel Tribunal Suprem d'Arizona és un recordatori perquè tots i totes sortim i lluitem pel dret humà a l'avortament. La decisió de portar a terme un embaràs és personal, i no és funció del govern interferir-hi”.

“Tot i que aquesta sentència és un revés, no ens detindrà. Comunitats de tot Arizona continuen alçant-se i actuant en suport del dret humà a l'avortament recollint signatures per a una iniciativa electoral que modificarà la Constitució d'Arizona per a establir el dret a l'avortament. La iniciativa serà sotmesa a la votació de la població d'Arizona al novembre.”

“Totes les persones tenen dret a prendre decisions personals sobre els seus cossos. Les comunitats sistemàticament marginades ja s'enfronten a més obstacles a l'hora d'accedir a serveis mèdics, inclòs l'avortament, però les nostres comunitats són fortes i estan organitzades. El meu missatge per als qui es preocupen pels drets reproductius: implica't, recull signatures en suport de la iniciativa electoral, difon el missatge que tenim l'oportunitat de fer història a Arizona, i —el més important— veu a les urnes al novembre i vota a favor de la constitucionalitat protegint aquest dret humà.”

Més informació

L'accés a l'avortament és un dret humà. Les lleis i polítiques que afecten la vida de les persones que poden quedar-se embarassades han de garantir l'accés a l'avortament i a l'autonomia corporal completa. Les lleis que restringeixen l'accés a un avortament sense riscos violen els drets humans de les dones i de les persones que poden quedar-se embarassades. Les persones que ja pateixen marginació es veuen desproporcionadament afectades per aquestes lleis. Entre elles figuren les persones amb baixos ingressos, les refugiades i migrants, les adolescents, les dones i nenes lesbianes i bisexuals, les persones transgènere o que no s'ajusten a les convencions de gènere i les dones pertanyents a minories o indígenes.