Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Resolució del Consell de Seguretat de l'ONU sobre les “pauses humanitàries” a Gaza ofereix oportunitat vital per posar fi al patiment massiu

© Marie-Anne Photography

En resposta a l’adopció, per part del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, d’una resolució que demana pauses humanitàries urgents i extenses i exposa la necessitat d’abordar la situació dels nens i les nenes en la Franja de Gaza ocupada, Agnès Callamard, secretària general d’Amnistia Internacional, ha declarat:

Després de quatre resolucions fallides en els últims 30 dies, el Consell de Seguretat de l'ONU finalment ha exercit la funció i el lideratge que, segons el seu mandat, ha de realitzar: el manteniment de la pau i la seguretat, i la protecció de l'estat de dret internacional".

Tot i que la resolució no és prescriptiva en el que es refereix a la durada de les pauses humanitàries, és un pas molt necessari enmig d’un patiment massiu i les reiterades violacions del dret internacional humanitari. ”

"Tot i que els Estats Units es van abstenir en comptes de votar a favor de la resolució, aquesta és el primer senyal que aquest país està disposat a allunyar-se de la seva postura de suport sense reserves a Israel a l'ONU. Demanem al president dels EUA Joe Biden que utilitzi tota la influència del seu govern sobre Israel perquè aquesta resolució s'implanti com més aviat millor. També instem tots els membres del Consell de Seguretat de l'ONU a prendre totes les mesures necessàries per garantir que les dues parts del conflicte compleixin la resolució. Els nens i les nenes de Gaza no poden esperar."

"Amnistia Internacional porta demanant un alto el foc des del 26 d'octubre i continuarà fent-ho. Un alto el foc negociat i complet posaria fi als atacs il·legítims de totes les parts, frenaria la xifra, en ràpid augment, de morts a Gaza i permetria que els organismes d'ajuda introduïssin una ajuda vital, aigua i subministraments mèdics a Gaza com a resposta als aclaparadors nivells de patiment humà. Un alto el foc oferiria, a més, l'oportunitat de garantir l'alliberament dels segrestats retinguts per Hamàs i altres grups armats palestins des del 7 d'octubre."