Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Regne Unit: la privacitat no ha de ser "una altra víctima" del coronavirus

© AP Photo/Frank Augstein
  • L'advertiment obeeix als plans del govern britànic d'introduir una app de rastreig de la COVID-19
  • La mesura podria obrir la porta a activitats de vigilància i violació de la privacitat generalitzades per l'Estat

Els plans del govern britànic d'introduir una aplicació de rastreig de la COVID-19, amb un sistema de rastreig de contactes potencialment centralitzat, són profundament preocupants i podrien donar lloc al fet que el dret a la privacitat es converteixi en "una altra víctima" del coronavirus; així ho ha afirmat avui Amnistia Internacional Regne Unit.

Kate Allen, directora d'Amnistia Internacional Regne Unit, ha manifestat:

"Ens preocupa enormement que el govern pugui estar planejant enrutar dades privades a través d'una base de dades central, fet que obriria la porta a activitats de vigilància i violació de la privacitat generalitzades, amb possibles efectes discriminatoris.

En comptes d'això, el govern hauria d'estar examinant models descentralitzats que preservin la privacitat, com estan fent molts governs europeus.

En aquest moment excepcional, les aplicacions de rastreig per contracte i altres tecnologies podrien ser eines útils enfront de la COVID-19, però la nostra privacitat i altres drets no han de ser també víctimes del virus.

Les aplicacions de rastreig per contracte han de ser sempre voluntàries i no tenir ni incentius ni penalitzacions.

L'opinió pública no confia en la resposta del govern britànic

La setmana passada, Amnistia Internacional Regne Unit va publicar dades que assenyalaven manca dec confiança de l'opinió pública en la gestió de la crisi pel govern. L'enquesta realitzada per l'organització va revelar que més de tres quartes parts (el 78%) de la població britànica pensen que el govern no és totalment transparent en les seves comunicacions relacionades amb la crisi. Amnistia porta temps fent campanya perquè el govern garanteixi la deguda protecció a les persones més vulnerables de la societat durant la pandèmia de COVID-19; una petició al govern gairebé que ja aplegat 25.000 signatures.